Kayseri'de Emlak Sektöründe Yeni Dönem!

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlak sektöründe önemli bir faaliyet değişikliği yapıldığını duyurdu. Atasoy, sektördeki sıkıntıların giderilmesi ve sektör beklentilerinin karşılanması amacıyla yapıldığını belirtti. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de Emlak Sektöründe Yeni Dönem!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlak sektöründe önemli bir faaliyet değişikliğinin duyurusunu yaptı. Atasoy, yapılan değişikliklerin sektördeki sıkıntıları giderme ve sektör beklentilerini karşılama amacı taşıdığını belirtti.

Kayseri'de Emlak Sektöründe Yeni Dönem!

Mesleki deneyim şartı kaldırıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren, taşınmaz ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenlemeye göre, 14 Mayıs 2024 tarihine kadar vergi kaydı veya meslek odası kaydı bulunan işletmeler ile sözleşmeli işletmelerden bir kereye mahsus 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılan yetki belgesi başvurularında, 6 ve 12 aylık staj mesleki deneyim şartının aranmayacağı belirtildi. Bu değişiklikle, belirli bir süre içinde yetki belgesi almak isteyen emlak işletmelerinin daha hızlı bir şekilde işlerini yürütebilmeleri amaçlanıyor.

Başkan Atasoy ayrıca 14 Mayıs tarihinden sonra kayıtlar için yine staj zorunluluğunun devam edeceğini belirtti. Bu nedenle 14 Mayıs tarihinden itibaren başvuruda bulunacak olan işletmelerin staj sürecini tamamlamış olmaları gerekecek.