Kayseri'de 100 Nüfusluk Köy Çok Konuşulacak! – Bu Köy Bakın Nerede?

Kayseri'de toplam 406 tane köy bulunuyor. Ancak öyle bir köy var ki burada sadece 100 kişi yaşıyor! Kayseri'de 100 nüfusluk köy çok konuşulacak. Bu köy bakın nerede? Detaylar haberimizde…

Kayseri'de 100 Nüfusluk Köy Çok Konuşulacak! – Bu Köy Bakın Nerede?

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre Kayseri’de toplam 16 ilçe ve 406 köy bulunuyor. Bu köylerden birinde sadece 100 kişi yaşıyor. Bu köy çok konuşulacak.

Kayseri'de 100 Nüfusluk Köy Çok Konuşulacak! – Bu Köy Bakın Nerede?

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Beydeğirmeni Köyü’nü daha önce duymuş muydunuz? Bu köyün nüfusu sadece 100 kişi. Beydeğirmeni Köyü’nde yaşamlarını sürdüren Kayserili vatandaşların geçim kaynağı ise tarım ve besi hayvancılığı.

Geçtiğimiz günlerde Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbakrakdar’ın yaptığı sosyal medya paylaşımında ‘Köyümde Hayat Var’ projesi ve Beydeğirmeni Köyü tanıtıldı.

Söz konusu paylaşımda ‘Tarihe not düşün, 100 nüfusluk köyün adı bundan sonra çok duyulacak. Pilot bölgemiz Beydeğirmeni’nde tarım ve hayvancılık konusunda atılımı başlattık. Bundan böyle çiftçilerimiz; özellikle genç çiftçilerimiz ‘Köyümde Hayat Var’ diyecek’ açıklamaları yer aldı.

Bu paylaşım sonrası Beydeğirmeni Köyü’nde yaşayan vatandaşlar ‘Köyümüzün ismi Kayseri’de daha çok duyulacak, bu proje sayesinde kaliteli nesiller yetiştireceğiz’ yorumlarında bulundular.