Kayseri'de dürüm ayransız kaldı!

Kayseri'de ayrılmaz ikili olarak bilinen dürüm ayran arasına enflasyon girdi. Lokantalara giderek dürüm sipariş veren vatandaşlar yanına içecek alamıyor. Peki Kayseri'de dürüm ve içecek fiyatları kaç TL? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de dürüm ayransız kaldı!

Kayseri’de ayrılmaz ikili olarak bilinen dürüm ayran arasına enflasyon girdi. Lokantadan dürüm sipariş eden tüketiciler artık dürümün yanına alacağı ayranı lokantadan değil marketten almayı tercih ediyor.

Kayseri'de dürüm ayransız kaldı!

Kayseri’de hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Türkiye’de yüksek enflasyon sebebiyle pek çok kalemde zam etkili olurken gıda sektöründe de yaşanan artış dikkat çekiyor. Özellikle asgari ücretli çalışanların standart öğle yemeği haline gelen dürüm ve ayran fiyatları aldı başını gidiyor. 

Kentte dışarıda dürüm yemenin zor olduğu bu şartlarda vatandaşlar dürümü ayransız bırakıyor. İş yerine dürüm söyleyenler ise ayranını marketten alarak tasarruf yapmaya çalışıyor.

Peki Kayseri’de dürüm ve içecek fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

Son iki yıllık dilimde yaşanan ekonomik sıkıntıların etkisi her alanda hissedilmeye devam ediyor. Ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar nedeniyle fiyat artışlarının sürmesi ise vatandaşların cebini yakıyor.

Kayseri’de yaşayan vatandaşlar ise çareyi dürümünü lokantadan içeceğini ise marketten almakta buluyor. Ayranlarını marketten aldığını belirten bir tüketici, ‘Dışardan bir şeyle yemek artık zor zor. Bu yüzden iş yerinde genellikle daha aparatif şeyler tüketiyoruz, dürümü ara sıra yiyoruz. Ancak dürümün yanına ayran söyleyemiyoruz çünkü işletmelerde ayran çok pahalı. Biz de siparişimizi verdikten sonra markete gidip ayranımızı alıyoruz. Daha ekonomik oluyor bizim için’ dedi.

Kayseri’de dürüm kaç TL?

Kayseri’de en uygun fiyatlı et döner 150-180 TL arasında değişirken, tavuk dürüm ve ekmek arası tavuk döner 90-130 TL’yi buluyor. İçeceklerden ayran ise işletmeye göre 25-40 TL arasında değişiyor. Asitli içecekler, meyve suyu ve soğuk çaylar 35-50 TL arasında, soda fiyatları ise 15-25 TL arasında değişirken su da 10 TL’den satılıyor.