Kayseri'de düğün aracı süslemek tarih mi oluyor?

Yaz aylarını değerlendiren vatandaş için düğün sezonu tüm hızıyla sürüyor. Düğün hazırlıklarının en önemli adımları arasında yer alan araç süsleme için verilen fiyatlar yaklaşık 2 katı artış gösterdi. Güncel araç süsleme fiyatları ne kadar? Hangi çiçekler tercih ediliyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de düğün aracı süslemek tarih mi oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarını değerlendiren vatandaş için düğün sezonu tüm hızıyla sürüyor. Düğün hazırlıklarının en önemli adımları arasında yer alan araç süsleme için verilen fiyatlar yaklaşık 2 katı artış gösterdi.

2022 yılında yaklaşık olarak 200-250 liraya aracın önünde çiçek olmadan yalnızca tülle süslenen düğün aracı süsleme maliyeti, önünde çiçek olması halinde 300-350 lira bandında seyrediyordu. 2023 yılı itibariyle fiyatlar 500 lira ve 10 bin lira arasında değişiyor.

Kayseri'de düğün aracı süslemek tarih mi oluyor?

Elit Çiçekçilik'ten edindiğimiz bilgiye göre önündeki çiçeğin miktarı ve süslemede kullanılan çiçeğin cinsine ve büyüklüğüne göre fiyatlar da farklılık gösteriyor

Fiyatlar çiçekçilerin bulunduğu semte ve aranjman kalitesine göre farklılık gösteriyor. 500 liradan başlayıp 10-12 bin liraya kadar değişen fiyatlar olduğunu vurgulayan esnaf “2022 yılı bizler için oldukça verimliydi. Pandemi sonrası insanlardan yoğun talep vardı. Fiyatlarımız da kampanyalı ve uygundu. 2023 yılı itibariyle kiralara gelen zamların da etkisiyle maliyetlerimiz arttı ve talepte de düşüş yaşandı. Bu yıl geçen yıla göre evlilik oranı yüzde 50 oranında azaldı" diye konuştu. 

Randevu sistemiyle çalıştıklarını belirten esnaf, belirli saat aralıklarını sadece bir araca ayırdıklarını söyleyerek; gelmeden bir gün önce bize şu saat aralığında geleceğim, şu modeli beğendim dediği zaman biz o saati ayırıp süslememizi tamamlıyoruz. Öncelikle çiçek sektörü zaruri olmayıp keyfiyet ve eğlence sektörü işi olduğu için fiyarlar da aynı oranda etkilendi. Bu durum da talebin düşmesine neden oldu. İnsanlar bu sebeple önceliği düğün alışverişi, ev eşyası alışverişi, düğün salonu ayarlamak gibi daha zaruri gereksinimlere verdiler.

Geçen yıl ortalama 100-150 liraya güzel bir isteme, nişan buketi yapabildiklerini belirten esnaf, bu yıl buket fiyatlarının en az 300 liradan başladığını ifade etti. Kayserililerin özel günlerde çiçek göndermeye  özen gösterdiğini de belirten çiçekçi; en çok orkide, lilllium ve tanesi 30 lira olan kırmızı gülün tercih edildiğini söyledi. Gül fiyatlarının tanesinin ise 50 liraya kadar yükselebildiğini bunun da alım gücünü etkilediğini kaydetti. 

Kayseri'de düğün aracı süslemek tarih mi oluyor?

"Saksıda süslemelerle çift dallı ithal orkide hazırlıyoruz fakat fiyatı 700-1000 lira arasında değişiyor. Gül ve papatyaları aynı buket içerisinde kullanıyoruz uygun maliyetli çiçek göndermek isteyen müşterilerimiz için...Satışlarımızı en çok etkileyen ise kuşkusuz e-ticaret üzerinden verilen çiçek siparişleri oluyor." dedi.

Kayseri'de düğün aracı süslemek tarih mi oluyor?