Kayseri'de döviz kuru nasıl seyrediyor? (12 Mayıs)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılsonu enflasyon tahminini yükselterek, döviz kuru geriledi ve Türk lirası değer kazandı. Peki, dolar kuru bugün ne kadar oldu? Detaylar haberimizde…

Kayseri'de döviz kuru nasıl seyrediyor? (12 Mayıs)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılsonu enflasyon tahminini artırarak, döviz kuru üzerinde etkili oldu ve Türk Lirası değer kazandı. TCMB'nin enflasyon tahminindeki artış, enflasyonla mücadele konusunda daha sıkı adımlar atılması gerektiği yönünde bir işaret olarak değerlendiriliyor. Yüzde 38'lik tahmin, enflasyonun öngörülen seviyelerden daha yüksek bir seyir izleyebileceğine işaret ediyor.

Ekonomist İslam Memiş, borsa, döviz, emtia ve kripto para gibi varlık sınıfları, dar bant aralığında dalgalanmalar olduğunu ve Küresel merkez bankalarının coşkulu açıklamalarına rağmen, küresel enflasyonun henüz hissedilmediğini belirtti. Ancak, enflasyonun yakında hissedilebileceği mesajları verdi. Memiş, küresel merkez bankaları ile piyasa arasında aynı görüşün olmadığını, piyasanın gergin bekleyişini sürdürdüğünü ifade etti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

12 Mayıs Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,19
Satış: 32,22

Euro
Alış: 34,78
Satış: 34,93

Sterlin
Alış: 40,26
Satış: 40,56