Kayseri'de döviz kuru bugün ne kadar oldu? - Dolar 60 TL Mi Olacak? (31 Aralık)

Kayserili yatırımcıların yakından takip ettiği döviz kuru kademeli yükselişine devam ediyor. Ekonomistlerin açıklamaları ile yatırımcıları şaşırtmaya devam ederken 'dolar 60 TL mi olacak?' sorusu kafaları karıştırmaya devam ediyor.31 Aralık güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de döviz kuru bugün ne kadar oldu? - Dolar 60 TL Mi Olacak? (31 Aralık)

Kayserili yatırımcıların yakından takip ettiği döviz kuru kademeli yükselişine devam ediyor. Ekonomistlerin açıklamaları ile yatırımcıları şaşırtmaya devam ederken 'dolar 60 TL mi olacak?' sorusu kafaları karıştırmaya devam ediyor.

Dolar ve avro, küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler ve enflasyon endişeleri nedeniyle yükseliş eğilimini sürdürüyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı ihtimalinin artması ve ABD'de işsizlik oranının beklenenden yüksek çıkması, küresel piyasalarda risk iştahını azaltarak dolar ve avronun yükselmesine neden oldu.

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 45 TL seviyelerinde olacağını fakat doların olması gereken tutarın 50 TL olması gerektiğini söyledi. Yerel seçimlerin hükümet açısından çok önemli olduğunu belirterek seçime kadar dolar kurunun aynı seviyelerde kalacağını doğruladı. Geçer son açıklamasında; ‘Seçim sonrasında dolar yükseldi. Tam olarak 45 TL değerine ulaşana kadar Türk lirasının değer kaybettiğini göreceğiz. Yani öncesinde bu seviye, sonra enflasyona bağlı olarak 55 TL’ye, hatta 60 TL’ye doğru büyüyecek. Yani 2024 yılında dolar cephesinde 60 TL’den bahsediyor olacağız’ dedi.

31 Aralık Perşembe Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 29,56
Satış: 29,58

Euro
Alış: 32,39
Satış: 32,78

Sterlin
Alış: 37,39
Satış: 37,85