Kayseri'de dikkat çeken düşüş!

Kayserili vatandaşlar ev sahibi olabilmek için çaba gösteriyor. Ancak ekonomik dalgalanmalar, döviz kurları derken ev fiyatları da her geçen gün artıyor. Bu kapsamda dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de dikkat çeken düşüş!

Kayseri'de her geçen konu konut inşaatları yükselirken Kayserili de ev sahibi olabilmek için çaba gösteriyor. Ancak dünya genelinde artan fiyatlar, ekonomik dalgalanmalar derken pek çok kaleme zam gelirken ev fiyatları da zamlardan nasibini alıyor. Bu nedenle konut satışlarında düşüş yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülke genelinde konut satışları ocak - şubat ayında geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 2.0 azalışla 174 bin 210 olarak gerçekleşirken yalnızca şubat ayında geçen döneme göre yüzde 17,3 artarak 93 bin 902 oldu.

Kayseri'de dikkat çeken düşüş!

Endeksa verilerine göre konut fiyat artışı sıralamasında Kayseri dikkat çekti. Ocak 2024 itibarıyla Şırnak yüzde 25'lik artışla ilk sırada yer aldı. Şırnak'ı Ardahan, Kırklareli, Karabük, Hatay, Kars izledi.

Kayseri ise ortalama metrekare fiyatı en düşük iller arasında yer aldı.

Kayseri'de dikkat çeken düşüş!

Kayseri'de ise konut satışları geçen döneme göre düştü. Vatandaşlar bahçe evi yapmak için arsa satışlarına yöneldi.

Kentin son dört yıllık ocak-şubat istatistiği ise aşağıdaki gibidir.

2024 - 4100

2023 - 4289

2022 - 3524

2021 - 3354