Kayseri'de dev fuar başladı - İş arayanların yüzü güldü!

Kayserili iş arayanlara destek amacıyla Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığıyla birçok paydaşın bulunduğu İstihdam Fuarı, açılmadan önce de medya kuruluşlarında ses getirdi. Peki vatandaşlar ne düşünüyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de dev fuar başladı - İş arayanların yüzü güldü!

Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığıyla düzenlenen İstihdam Fuarı bugün başladı. Fuar günler öncesinde gerek medya kuruluşlarıyla gerekse sosyal medya platformlarında ses getirdi. İş arayan vatandaşlar ise buraya akın etti.

Kayseri Valiliği kentte yaklaşık 5 bin 750 personele ihtiyaç olduğunu teyit ettikten sonra firmalara istihdam sağlamak ve iş arayanlara iş bulma olanağı sağlamak için İstihdam Fuarı'nı düzenledi.

Kayseri'de dev Fuarı başladı - İş arayanların yüzü güldü!

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Fuar alanında yaklaşık 200 firma stant açtı. Fuarın girişine katılımcı firmalar ve eleman taleplerini içeren detaylı bir afiş asıldı. İş arayanlar buradaki afişten kendine uygun olan standın yerine kolaylıkla ulaşabildi.

Fuarda tekstil firmalarından mobilya firmalarına gıda firmalarından otomotiv firmalarına kadar birçok sektör işverenleri burada yer alırken fuarın ilk gününde sabah saatlerinde katılımın oldukça yoğun olduğu gözlemlendi

Eşi ile birlikte fuarda iş aramaya gelen bir vatandaş, ''Eşimde bende iş bakıyoruz. Ben öncelikle temizlik, çaylara bakma gibi iş arıyorum. Uzun zamandır çalışmıyorum. Fuarı sosyal medyadan gördüm. Birkaç arkadaşım bana attı. Burada bana uygun işler de var. Önceliğimiz eşim ama bakalım inşallah güzel olur.'' dedi.

Kayseri'de dev Fuarı başladı - İş arayanların yüzü güldü!

Mehmet Atan isimli bir vatandaş da yakın zamanda işten çıkarıldığını fuara da iş başvurusunda bulunmak için geldiğini belirterek ''Tekstil firmalarına bakıyorum. Makina firmalarına bakıyorum. İŞKUR'a gittim onların aracılığıyla buraya geldim. Fuar çok iyi. İş arayan arkadaşlarımıza buradaki yetkililer yardımcı oluyor. Ne sorsak cevaplıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Mondihome İnsan Kaynakları Şefi Oğuz Karahan, mobilya firmamsında döşemeci terzi, yatak kenar kapamacı gibi çalışanlar aradıklarını söyledi.

Kayseri'de dev Fuarı başladı - İş arayanların yüzü güldü!

Karahan, 65 kişilik personel ihtiyacı olduğunu belirterek bu fuarda açığın kapanacağını düşündüklerini belirtti.

Fuarda ilginin yoğun olduğunu ifade eden Karahan, ''İlgi çok yüksek, yoğun bir ilgi var. Kayıtlarımızı alıyoruz sonrasında da adaylarımızı tekrar teknik mülakat için fabrikalarımızla görüşmelere çağıracağız. Altyapıdan yetişen teknik eleman bulmak zor. Meslek liselerinde bu alanda yetişmiş döşemeci terzi bulmak zor. Gençler bu alanı tercih etmiyorlar. Daha çok böyle lisans mezunu olarak iş aramak istiyorlar.  Gençler oraya kayıyor. Çalışanlarımıza bayram harçlığı, iaşe, çocuk yardımı gibi sosyal destekler sunuyoruz. Çalışanlarımızın sigortası eksiksiz yatıyor, maaşları gününde yatıyor. Yani biz kurumsal anlamda servis, yemekt hiçbir problem yaşamadan çalışanlarımızı en üst seviyede çalıştırmaya devam ediyoruz ve bunlara eğitim kariyer fırsatı da sunuyoruz. Kendilerini geliştirmek isteyen kişilere, çalışanlara kapımız her zaman açık.'' diye konuştu.

Kayseri'de dev Fuarı başladı - İş arayanların yüzü güldü!