Kayseri'de çöp krizi: Başkan - yeğen çekişmesi sosyal medyaya taştı!
Aynı ilçede biri belediye başkanı, diğeri ilçe başkanı… Akrabalık bağlarına rağmen siyasi savaş tam gaz devam ediyor. Son hamle AK Parti İlçe Başkanı'ndan geldi!
Kayseri’nin Tomarza ilçesi ilginç bir siyasi hesaplaşmaya sahne oluyor. İlçede yıllardır kamuoyunun dikkatini çeken bir durum var: Belediye Başkanı Osman Koç ile AK Parti İlçe Başkanı Turgut Koç, hem akraba hem siyasi rakip!
Son olarak, ilçe başkanı Turgut Koç’un sosyal medya üzerinden yaptığı çarpıcı paylaşım gündem oldu. Tomarza Belediyesi’ni görevini yerine getirmemekle suçlayan Koç, çöplerin toplanmadığını gösteren fotoğraflar eşliğinde ‘’#TomarzaÇokGüzelOlamıyor'' etiketiyle sert bir çıkış yaptı.
Siyasi rekabet aile bağlarını solladı
Dayı-yeğen arasında süren bu siyasi rekabet, yıllardır farklı partilerde görev yapmaları nedeniyle zaman zaman kamuoyuna da yansıyor. Ancak bu kez mesele daha görünür hale geldi. İlçedeki temizlik hizmetleri üzerinden başlayan tartışma, iki ismin de konumları nedeniyle sıradan bir eleştiri olmanın çok ötesine geçti.
Gözler şimdi belediye cephesinde
Turgut Koç’un paylaşımı sonrası gözler Belediye Başkanı Osman Koç’a çevrildi. Yeğenden gelecek yanıt merakla bekleniyor. İlçede sokaktaki vatandaşlar ise ‘’Akrabalık bir yana, artık hizmet istiyoruz'' diyerek yaşanan gerilimin dışında kalmaya çalışıyor.