Kayseri'de Büyük Güne Çok Az Kaldı!

Kayserililer, şehrin geleceğini belirleyecek adayları ve partileri seçmek için büyük gün olan 31 Mart yerel seçimlerde oy kullanacak kişi sayısı belli olurken YSK Başkanı Ahmet Yener'in açıklaması dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de Büyük Güne Çok Az Kaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserililer, şehrin geleceğini belirleyecek adayları ve partileri seçmek için büyük gün olan 31 Mart yerel seçimleri bekliyor. YSK’ya kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 kişinin oy kullanacağı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri yarın gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Kayseri’de de yerel seçimler için oy kullanacak kişi sayısının 1 milyon 39 bin 710 kişi olduğu belirtildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri yarın gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Kayseri’de de çalışmalar hız kazandı. Kayseri’de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için heyecan her geçen gün artarken oy kullanacak seçmen sayısı da belli oldu.

Seçmen sayısı belli oldu

Açıklanan verilere göre oy kullanacak kişi sayısı bir önceki seçime göre yüzde 10,5 oranında artış gösterdi. Türkiye’de YSK’ya kayıtlı seçmen sayısı 61 Milyon 441 bin 882 olarak açıklanırken bu rakam Kayseri’de 1 milyon 39 bin 710 kişi olarak belirlendi.

Kayseri’de ise 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak. Bu rakam, 2019 yılındaki yerel seçimlerde oy kullanan 957 bin 78 kişiye kıyasla önemli bir artışı temsil ediyor. Öte yandan Türkiye’de ilk kez oy verecek genç sayısının 1 milyon 32 bin 610, eçmenlerin yüzde 50,59’unun kadın yüzde 49,41’inin ise erkeklerden oluştuğu aktarıldı.

28 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde, yurt içindeki seçmen sayısı 60 milyon 771 bin 236 olarak belirlenmişti. Seçimlerde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, ilçe belediyeleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri için oy kullanılacak. 31 Mart'ta sandığa gitmeye hazırlanan Kayserililer, şehrin geleceğini belirleyecek adayları ve partileri seçmek için büyük günü bekliyor. Seçim sonuçları, ülkenin yerel yönetimlerine ve politikasına yön verecek, Türkiye'nin demokratik sürecini şekillendirecek ve geleceğini belirleyecek önemli bir etkiye sahip olacak.

'Sandık görevlilerin ihtiyaçları giderilecektir'

YSK Başkanı Ahmet Yener de yarın yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarında bulundu. Seçim günü oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından oy sayma işlemlerinin aralıksız devam edeceğini söyleyen Yener, partilere de çağrıda bulundu. Yener, ‘1973 ve 2024 yılında seçimler ramazan ayına denk geldi. YSK seçim yasaları uygulamakla hükümlü bir kurum. Seçimler bittikten sonra oy sayım işlemlerine aralıksız devam edilmesi gerektiği kararını aldı. Ramazan ayında oruçlu sandık görevlilerin herhangi bir zorlukla karşılaşacağı sonucu çıkarmamak gerekir. Biz inanıyoruz ki tüm siyasi partilerimiz sandık görevlilerinin bu konudaki ihtiyaçlarını giderecektir' dedi.