Kayseri'de Bugün Süreç Başlıyor!

Yerel Seçim süreci devam ederken, mahalli idareler seçimleri için seçmen kâğıtlarının dökümü ve dağıtımına ne zaman başlanılacağı merak ediliyor. Peki dağıtım süreç ne zaman başlayacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Bugün Süreç Başlıyor!

Yerel Seçim süreci devam ederken, mahalli idareler seçimleri için seçmen kâğıtlarının dökümü ve dağıtımına ne zaman başlanılacağı merek ediliyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimi uyarınca, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim için süreç devam ediyor. Seçime katılma yeterliliğine sahip 34 siyasi parti, adaylık listelerini 20 Şubat'ta il ve ilçe seçim kurullarına teslim etmişti. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri ise 27 Ocak'ta YSK Başkanlığı'nda yapılan kura çekimi ile belirlenmişti.

Kayseri'de Bugün Süreç Başlıyor!

Bugün itibariyle, vatandaşların oy kullanacağı yerleri belirleyen seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımı başlıyor. Seçmenler, yalnızca kayıtlı oldukları sandıklarda oy kullanabilecekler. Ayrıca, oy kullanmaya gidecek vatandaşların 31 Mart günü seçmen bilgi kağıtlarını yanlarında bulundurmaları zorunlu değil.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı öncesinde, seçmenler nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekler. YSK'nin internet sitesi, e-Devlet kapısı ve YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulaması aracılığıyla seçmenler, oy kullanacakları yerleri kontrol edebilecekler.

Kayseri'de Bugün Süreç Başlıyor!

YSK tarafından yapılan uyarıda, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin yalnızca belirtilen kanallar aracılığıyla yapılabileceği vurgulanarak, dışarıdan gelen e-posta, çağrı veya mesajlara itibar edilmemesi gerektiği hatırlatıldı.