Kayseri'de bakan bir daha bakacak!

Doğalgaz indiriminin bitmesine sayılı günler kala indirimin tadını alan vatandaşlar endişeli. 12 ay boyunca faturasını indirimli ödeyenlerin faturaları gelecek olan 2 zamla cep yakacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de bakan bir daha bakacak!

Türkiye’de 1 yıl süren doğalgaz indirimi Nisan ayında sona erecek. İndirimli faturanın sona ermesiyle artacak faturalara bakan bir daha bakacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayseri'de bir bakanlar bir daha bakacak!

Kış mevsimi ile birlikte konutlarda doğalgaz tüketimi artmaya başladı. Geçtiğimiz yıl içinde açıklanan kararname sonrasında 1 yıllık süreyle konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyordu.

Nisan ayında bitiyor!

Kararnameye göre, konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Bakanlığının bütçesinden ödeniyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde doğal gaz faturalarının mutfak ve banyoda kullanılan 25 metreküplük kısmına indirim yapılmıştı. Bu indirim yaklaşık 150 TL’ye denk geliyordu. Ancak bu doğal gaz indirimi önümüzdeki Nisan ayı itibari ile bitiyor.

150 TL eklenecek!

Nisan ayının sona ermesiyle birlikte doğal gaz faturalarınıza ek ücret eklenecek. Ancak bu ek ücret 10 TL- 20 TL gibi farkedilmeyecek bir rakam olmayacak. Ek ücretler vatandaşların cebini yakacak gibi görünüyor. 12 ay boyunca doğal gaz kullanımınızın 25 metreküplük kısmını ücretsiz kullanılırken, yeni doğal gaz faturalarına bu 25 metreküplük kısımdan doğan yaklaşık 150 TL eklenmiş olarak gelecek.

Seçim sonrası da zam ihtimali!

31 Mart Yerel Seçimleri de tam da doğal gaz indirimlerinin biteceği tarihe denk geliyor. Seçimden sonra ise birçok vergi ile birlikte yapılacak zamların başında doğal gaz zammı bulunuyor. Doğal gaza yapılacak zammın sinyalini Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ilk yaptığı toplantıda vermişti. Kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Fatih Karahan önümüzdeki günlerde elektrik ve doğal gaz fiyatlarında yeni düzenlemeler yapılacağını belirtmişti.

Doğal gaz indiriminin biteceği tarih yaklaşırken kara kara düşünen vatandaşların faturasına ek ödeme yansıtılırken seçim sonrası zamlı faturalar da oldukça cep yakacak.