Kayseri'de bayramda gezilecek yerler - Talas Osmanlı Sokağı!

Kayserililer Kurban Bayramı'nın ilk 2 gününü geride bıraktı. Şehir merkezinde kalan vatandaşlar ziyaretlerin yanı sıra gezilecek yerleri de araştırıyor. Talas Osmanlı Sokağı ise tam gezilecek yer arayanlara göre... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de bayramda gezilecek yerler - Talas Osmanlı Sokağı!

Talas Osmanlı Sokağı Kurban Bayramı nedeniyle şehirde kalan vatandaşları ağırlarken gurbetçilerin de özellikle akşam vakti uğrak noktası oldu. Sokakta bulunan Su Medeniyetleri Galerisi, Çanakkale Müzesi, kafeleri ve hediyelikleriyle pek çok vatandaş burada vakit geçirmekten keyif alıyor.

Eski Talas, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir semt olup, geleneksel Kayseri evlerinin örneklerini barındırır. Dar sokakları, ahşap işçiliğiyle öne çıkan konakları ve camileriyle dikkat çeker. Semtteki yapılar genellikle Osmanlı dönemi mimarisinin özelliklerini taşır.

Özellikle akşam vaktinde vatandaşlar tarih kokan sokaklar arasında yürüyüşe çıkıyor, kafelerde canlı müzik eşliğinde vakit geçiriyor. Gurbetçiler Osmanlı Sokağı'nda bulunan dükkanlardan çeşitli hediyelikler satın alıyor.

Kentte kalan vatandaşlar açık havada tarih atmoferine hakim olan bu yerde vakit geçirmeyi sıkça tercih ediyor.

Osmanlı Sokağı'na nasıl gidilir?

Osmanlı Sokağı, yani Eski Talas'a nasıl gidileceği konusunda iki farklı güzergah:

Güzergah 1: Tramvay ve Yürüyüş

Kayseri'nin herhangi bir yerinden T2 Cemilbaba Tramvay hattına binin.
Tramvayla Cemil Baba durağına gelin ve burada inin. (Cemilbaba Tramvay durağında inmek gerekiyor.)
Cemil Baba durağından indikten sonra, Eski Talas'a yürüyerek gitmek için yaklaşık 6 dakikalık bir yürüme mesafesi bulunuyor.

Güzergah 2: Otobüs ve Yürüyüş

Kayseri Meydan'dan 15T otobüsüne binin.
Otobüsle Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Talas'ın tam konumundaki 2408 numaralı durakta inin.
Buradan Eski Talas'a yürüyerek gitmek için yaklaşık 6 dakikalık bir yürüme mesafesi bulunuyor.

Her iki güzergah da size Eski Talas'a ulaşmak için kolaylık sağlayacaktır. Yürüyüş mesafesi oldukça kısa olduğu için çevrenin keyfini çıkararak bu güzel tarihi semti keşfetmeye başlayabilirsiniz. Yolda herhangi bir sorun yaşarsanız, çevredekilere veya harita uygulamalarına danışarak doğru yöne ilerleyebilirsiniz.