Kayseri'de başvuranlara 8 bin 240 TL ödeme yapılacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı bu ödemeyi çoğu Kayserili vatandaş bilmiyor. Bu ödemeyi kaçırmayın. Başvuranlara 8 bin 240 TL ödeme yapılıyor. SGK bu ödemeyi kimlere yapıyor? SGK neden bu ödemeyi yapıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de başvuranlara 8 bin 240 TL ödeme yapılacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışan ve memur sigortalılar için 8 bin 240 TL ödeme yapıyor.  Kayseri’de yaşayan çoğu vatandaş bu ödemeyi bilmiyor. İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan ve memur sigortalıların yakınlarına bir defaya mahsus ödeme yapıyor. Çalışan ve memur sigortalıların yakınlarının faydalanabileceği bu ödemeye TÜFE oranında artış yapıldığını açıkladı.

Kayseri'de başvuranlara 8 bin 240 TL ödeme yapılacak!

SGK, çalışma hayatında sigortalı olan bireylerin vefatı durumunda, yakınlarına maddi destek sağlamak amacıyla cenaze yardımı desteği sunuyor.

Cenaze yardımı almak isteyen kişiler, belirtilen kriterlere uyanlar için SGK'ya başvurmalıdır. Başvurular, yazılı bir dilekçe ile yapılıyor. Tek seferliğe mahsus SGK, sigortalıların yakınlarına 8 bin 240 TL ödeme yapıyor.  Dilekçede, vefat eden sigortalının kimlik bilgileri ile başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vefat tarihi ve gerekli diğer bilgiler yer almalıdır.

Cenaze yardımı miktarı 6 ayda bir güncellenmektedir. Enflasyona göre belirlenen cenaze yardımı 2024 yılı Nisan ayı için SSK ve Bağ-Kurlulara 3 bin 385 TL. Emekli Sandığı emeklisi veya çalışanı olanlara ise ödeme 8 bin 240 TL olarak yapılıyor.

Kimler cenaze yardımı alabiliyor?

Vefat eden sigortalının eşi, eşi vefat etmişse vefat eden sigortalının çocukları, çocukları da vefat etmişse vefat eden sigortalının anne ve babası ve anne ve babası da vefat etmişse vefat eden sigortalının kardeşleri cenaze yardımı alabilir.

Cenaze yardımı alma şartları ise şu şekilde; Vefat eden sigortalının sigortalı olarak çalışıyor olması, Vefat eden sigortalının iş kazası, sürekli iş göremezlik raporu, meslek hastalığı, malüllük ya da maaşından yararlanma şartlarını taşıması ve cenaze yardımı için başvuru yapılması gereklidir.