Vergi istismarına kesin çözüm!

Hazine ve Maliye Bakanlığı lokanta ve kafelerde yapılan vergi istismarını ortadan kaldıracak kesin çözüm sinyali verdi. Lokanta ve kafe sahipleri bu habere üzülecek. Kayserili vatandaşlar araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Vergi istismarına kesin çözüm!

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi istismarı yapılmasına izin vermeyeceğini belirten bir tebliğ yayınladı. Lokanta ve kafe sahipleri bu habere üzülecek. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı lokanta ve kafelerde, KDV’si yüzde 10 olan ürünlerin KDV’sini yüzde 1 olarak göstererek vergi istismarı yapılmasına izin vermeyeceğini bir tebliğ yayımlayarak örneklerle açıkladı.

Maliye Bakanlığı, gıdalarda ve yeme içme hizmetinde %8 olan KDV oranını 2022 yılında gıdalar için yüzde 1’e indirmişti. 2022 yılından sonra bu alan vergi istismarına yol açtı. Bakanlık, gıdadaki KDV oranının yüzde 1’e indirilmesi ve yeme içme sektöründeki KDV oranının ise yüzde 10 yapılması ile yeme içme sektöründe bulunan lokanta ve kafelerin bir kısmının bu alanı istismar ettiğini ve rekabet eşitliğini bozuyor olduğunu tespit etti.

Vergi istismarına kesin çözüm!

Lokanta veya kafelerin et, su, meyve suyu gibi ürünler satılmış göstererek, yeme içme hizmeti karşılığında yüzde 10 KDV hesaplamaları gerekirken sadece gıda malzemesi satıyormuş gibi yüzde 1 KDV oranından fiş veya fatura çıkışı yaptıklarının tespit edildiği işletmeler için Maliye Bakanlığı harekete geçecek.

Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğin giriş bölümünde ise geçen yıl yapılan kanun değişikliğiyle artırılan KDV oranlarının tebliğe uyarlaması yapıldı. Bu karara uymayanların lokanta ve kafe sahiplerinin ise yaptırımı yüksek cezalar ile karşılaşacağı iddialar arasında.