Kayseri'de Başladı Tüm Dünyaya Yayılıyor

Kayseri'nin Denizi Yamula Barajı'nda görülmemiş başarı elde ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Başladı Tüm Dünyaya Yayılıyor

Kayseri’nin Denizi Yamula Barajı’nda görülmemiş başarı elde ediliyor. Kayseri’deki iki baraj üzerine kurulan balık üretim tesisinden 5 bin tona yakın Somon Balığı ihraç ediliyor. 

Kayseri'de Başladı Tüm Dünyaya Yayılıyor

Denizi olmayan Kayseri’den iki baraj üzerine kurulu iki balık üretim tesisten büyük başarılar elde ediliyor. 

Dünya’nın somon Türkiye’nin ise alabalık ihtiyacına yetişen üretim tesislerinde, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu alabalık yavrularının yüzde 40'ı karşılanırken, yetiştirilen somonlar ise ihraç ediliyor.

Kayseri'de Başladı Tüm Dünyaya YayılıyorPınarbaşı ve Bünyan ilçelerinde kurulu tesislerde 6 kuluçkahane ve büyütme tesisi yer alıyor. Burada anaç balıklardan temin edilen yumurtalar döllendiriliyor ve kuluçka döneminin sona ermesinden sonra yumurtadan çıkan yavruların havuzlarda 30 gram ağırlığa ulaşmasının ardından balıklar Yamula ve Bahçelik barajlarında kurulan kafeslere götürülüyor ve ağırlıkları 3 kilograma gelene kadar besleniyor. İstenilen kiloya gelen balıklar daha sonra Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerde işlemleri tamamlanıp ihraç ediliyor. 

Kayseri'de Başladı Tüm Dünyaya Yayılıyor

22 ayda ihraç edilme noktasına gelen somon balıkları, şuanda Kanada gibi soğuk ülkelere de ihraç edilmeye başladı. 

Şehirden uzakta, izole bir bölge de üretim yapılan tesislerden alınan sonuçlar, denizde yapılan üretimlerden alınan sonuçları aratmıyor. 

Kayseri'de Başladı Tüm Dünyaya Yayılıyor