Kayserili Kadınlar Üretiyor – Rusya'ya Satıyor!

Kayserili kadınlar KAYMEK kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Ürettikleri ürünler Kayseri Kalesi'nde bulunan satış ofisinde alıcısı ile buluşuyor. Üretilen eşyalarda öyle bir ürün var ki Rusya'dan alıcı buluyor. Rusların çok sevdiği öğrenilen bu ürün ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserili Kadınlar Üretiyor – Rusya'ya Satıyor!

Kayserili kadınlar KAYMEK kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Ürettikleri ürünler Kayseri Kalesi’nde bulunan satış ofisinde alıcısı ile buluşuyor. Üretilen eşyalarda öyle bir ürün var ki Rusya’dan alıcı buluyor.

KAYMEK kurslarına her yaştan vatandaş ilgi gösteriyor. KAYMEK çatısı altında; sanat ve mesleki alanda olmak üzere ihtiyaç duyulan eğitim noktalarında hizmet veriliyor. Kursiyerlerin kurs sonunda istihdam edilmesi ve işverenlerin ara kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla hizmet veren KAYMEK Kariyer ve Rehberlik Merkezi aracılığıyla da kursiyerler istihdama yönlendiriliyor.

Kayserili Kadınlar Üretiyor – Rusya'ya Satıyor!

Kayserili Kadınların Yeni İş Kapısı!

Kayserili kadınların yeni iş kapısı olan KAYMEK’te pasta- börek kursları, tekstil kursları, dikiş-nakış kursları gibi birçok alan bulunuyor. Bu kurslara katılım sağlayan üyeler ürettikleri ürünlerinin satışlarını kendileri yapabildiği gibi, KAYMEK satış ofisinde de satarak gelir elde ediyorlar. Ürünlerin satışından elde edilen gelirin tamamı üreticisine veriliyor.

Kayserili Kadınlar Üretiyor – Rusya'ya Satıyor!

Rusya’dan Alıcısı Var!

KAYMEK’te büyük ilgiyi gören eserlerin başında KAYMEK bebekleri yer alıyor. KAYMEK'in tekstil kursunda kursiyerlerin becerileri geliştirilerek ortaya çıkarılan yeni branşla yapılan KAYMEK bebekleri, en dikkat çeken ürünlerden biri haline geldi. KAYMEK kursiyerlerinin evlerindeki atık maddeleri değerlendirerek yaptıkları çorap bebekler de satışa sunuluyor.

Kayserili Kadınlar Üretiyor – Rusya'ya Satıyor!

KAYMEK satış ofisi yetkilisi ile yapılan görüşmelerde Kayseri’nin adeta simgesi haline gelen Soğanlı Bebeklerinin ve Çorap Bebeklerin Rusya’ya satıldığını öğrendik. Kurum yetkilisi; ‘Palyaço bebek, asker bebek, avukat bebek gibi birçok çeşit bebek türünü kursiyerlerimiz çoraplardan, evde kullanmadıkları atıklardan üretiyorlar. Bir nevi sıfır atık ilkelerine de uyuyoruz. Rusya’dan bir müşterimiz var. Bebekler geldiğinde direk onu arıyorum. Geliyor buradan bebeklerin hepsini alıyor. Sonrasında da Rusya’da satışını yapıyor. Rusların bebekleri çok sevdiğini kendisi sürekli söylüyor’ ifadelerinde bulundu.