Kayseri'de başıboş köpek tepkisi!

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan birkaç köpeğin sürekli aynı yerde bulunması vatandaşların tepkisine neden oldu. Köpeklerin trafikteki araçların peşinden koşması vatandaşları tedirgin ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de başıboş köpek tepkisi!

Kayseri’nin merkezi olan Cumhuriyet Meydanı’nda gruplaşmış başıboş köpekler vatandaşların tepkisini çekiyor. Köpeklerin duraklarda otobüs bekleyen vatandaşların yanında rahatça dolaşabildiği görülürken, trafikteki araçların ardından aniden havlayarak koşmaları da tedirgin ediyor.

Kayseri'de başıboş köpek tepkisi!

Türkiye’de son yıllarda sayıları artan başıboş köpekler halk sağlığını tehdit etmeye başladı. Zaman zaman sürü halinde gezen köpekler sokaklarda vatandaşlara da saldırmaya başladı.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Ankara Keçiören’de yaşanan başıboş köpek saldırısı sonrası bir haber de yine Ankara’nın Çankaya ilçesinden geldi.

Keçiören’de okula gitmek isteyen 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, başıboş köpekler tarafından saldırıya uğrayarak yoğun bakıma kaldırıldı.

Çankaya’da ise yine bir çocuk sokak köpeklerinin hedefi oldu. 4 sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan lise öğrencisi yardıma koşan öğretmeninin müdahalesi sonucu kurtuldu. Saldırıya uğrayan öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Kayseri'de başıboş köpek tepkisi!

Hacılar olayını hatırlattı!

Yaşanan başıboş köpek saldırıları 2019 yılında Hacılar ilçesinde yaşanan olayı hatırlattı. Hacılar’da 14 yaşındaki Mehmet Ö. köpekler tarafından feci şekilde öldürülmüştü.

Olaylar üzerine Kayseri’nin göbeğinde bulunan köpekler de vatandaşların odağı oldu. Haber merkezine gelen bir mesajda sokak köpeklerinin toplanması gerektiği çağrısında bulunan bir vatandaş, ‘Kayseri Cumhuriyet Meydanı. Medeni bir şehirde bu görüntüler olabilir mi? Halk sağlığı tehlikede, acil olarak sokak köpeklerinin toplatılması gerekli’ dedi.