Kayseri'de başarılı operasyon!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, içinde Kayseri'nin de bulunduğu 63 ilde düzenlenen KAFES-22 Operasyonlarında mali suç örgütlerine karşı önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde….

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de başarılı operasyon!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri dahil 63 ilde düzenlenen KAFES-22 Operasyonlarında mali suç örgütlerine karşı önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. 63 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, tefeciler, dolandırıcılar, ve organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında 302 şüpheli şahıs yakalandı. Operasyonlarda ele geçirilen belgeler arasında sahte plakalar, ruhsatsız silahlar ve sahte belgeler bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, operasyonların devam edeceğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz Milletimizin duası ve desteğiyle terör, iş birlikçileri, tefeciler, organize suç örgütleri, zehir tacirleri ve düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle kararlılıkla mücadelemiz sürecek." ifadelerine yer verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Adıyaman'dan Zonguldak'a kadar birçok ilde eş zamanlı müdahalelerde bulunuldu. Operasyonların devam ettiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere karşı kararlı bir duruş sergileme sözü verdi.

Operasyonlarda elde edilen önemli bulgular arasında tefecilik, kamu kurumlarına yönelik dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma suçlarına karışan 302 şüphelinin bulunduğunu açıklayan Bakan Yerlikaya, ayrıca,

18 adet ruhsatsız silah,

64 adet sahte ustalık/kalfalık belgesi,

23 adet sahte çürük ve engelli raporu,

479 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş SIM kart,

Çok sayıda çek, senet ve belgelerle,

396 adet basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildiğini belirtti.

Operasyonlarda görev alan emniyet güçlerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, 'Halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız.' dedi.

KAFES-22 Operasyonları, Türkiye genelindeki güvenlik tedbirlerinin artarak devam edeceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.