Kayseri'de bağ evi olanlar şok geçirdi!

Kayserililer kış mevsimi bitmeden baharı yaşıyor olmanın tadını çıkartırken bağ sahipleri karşılaştıkları manzara ile adeta şok geçirdiler. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de bağ evi olanlar şok geçirdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, doğayı olumsuz etkilemeye devam ederken, Kayseri'de bağ evi bulunanlar, sıcak havanın etkisiyle karşılaştıkları manzarayla adeta şok yaşadılar.

Sıcak hava, zamanı öne çekti

Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, uzmanlara göre doğayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Mart ayının ortasından itibaren çiçek açması beklenen ağaçlar, bu sıcak günlerde 'Yalancı Bahar'a aldanarak erken açtı.

Uzmanlar, sıcak havanın beklenen çiçeklenme zamanını öne çektiğini belirtiyor. Bu durum, ağaçların ve bitkilerin doğal döngüsünü etkileyerek, ilerleyen günlerde olası soğuk hava koşullarında zarar görmelerine neden olabilir. Doğanın dengesinin bu şekilde bozulması, ekosistemde olumsuz etkilerde yaratabilir.

Özellikle Kayseri'de bağ evi bulunanlar, sıcak havanın etkisiyle karşılaştıkları manzarayla adeta şok yaşadılar. Bağ evlerinin çevresinde bulunan ağaçların erken çiçek açması baharda meyve bekleyen Kayserilileri endişelendirdi. 

Bu durum gıda fiyatlarına yansıyabilir

Bağlardaki ağaçların, normalde baharın ilerleyen dönemlerinde açması gereken çiçekleri, şu günlerde erken bir şekilde açmış durumda. Bu durum, meyve verimi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ve doğal dengeyi bozabilir. Ayrıca, ilerleyen günlerde olası soğuk hava koşulları, bu erken çiçeklenen bitkileri olumsuz etkileyebilir. Bu durumun ise gıda fiyatlarında yükselişe neden olabileceği tahmin ediliyor.