Kayseri'de arsası olan yaşadı – 300 bin TL destek geliyor!

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de konut fiyatlarının yükselmesiyle arsalara olan talep çoğalırken arsası olanlara müjdeli bir haber geldi. Prefabrik ev yapmak isteyenlere 300 bin TL destek geliyor. Peki şartları neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de arsası olan yaşadı – 300 bin TL destek geliyor!

Son yıllarda Kayseri’de konut fiyatlarının yükselmesi ve Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası arsa ve tarlalara yoğun bir talep oluştu. Devlet arsası olanlara prefabrik ev yaptıracaklara 300 bin TL destek verecek. Peki destekten faydalanmak için hangi şartlara sahip olmak gerekiyor? İşte detaylar…

Kayseri'de arsası olan yaşadı – 300 bin TL destek geliyor!

Kayseri’de Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi sonrası vatandaşlar çok katlı binalar yerine arsa almayı tercih ediyor. Arsalara yapılan villa tarzı evler ‘Kayseri yeni İsviçre oluyor’ dedirtiyor.

Özellikle son zamanlarda Milli Emlak tarafından sunulan uygun fiyatlı arsalar, prefabrik ev yapmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Kayseri’de arsası bulunan vatandaşlar yaşadı. Devlet bu arsalarda prefabrik ev yapmak isteyenlere destekte bulunuyor. 

Ancak bunun için belirli şartlara sahip olmak gerekiyor. 

Prefabrik evler, bütçeye uygun bir konut seçeneği olmasının yanı sıra tercih edilmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususları da barındırıyor.

Başvuru yapacak kişilerin öncelikle ihtiyaç sahibi olmaları gerekiyor.

Bunun yanı sıra, aranan diğer şartlar ise şunlar,

Kendi arsasına sahip olmak
Hane içindeki bireylerin kişi başı gelirinin asgari ücretin 1/3'ünden az olması
Engellilik, yaşlılık, boşanma veya dul kalma gibi durumlardan en az birine sahip olmak

Kamu Son Haber’de yer alan haber göre, bu şartları sağlayanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan 300.000 TL'lik prefabrik ev yardımından faydalanabiliyorlar.

Örneğin, 70 metrekarelik tek katlı bir 2+1 evin fiyatı 389 bin 900 TL olarak belirlenmişse, devletten 300 bin TL destek alan bir kişi bu evi yalnızca 129 bin TL’ye sahip olabilir. Yani, bu destekten faydalananlar sadece 129 bin TL’ye müstakil bir ev sahibi olabiliyor.