Kayseri'de altın fiyatlarında son durum ne oldu? (1 Ekim)

Kayseri'de altın piyasası bugünde yatırımcının gündeminde yer alıyor. Dün altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası bugün gözler piyasada alış - satış fiyatlarına çevrildi. Peki, Kayseri'de altın fiyatları ne kadar oldu? Altın fiyatları tekrar yükselecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de altın fiyatlarında son durum ne oldu? (1 Ekim)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma gündemden düşmüyor. Merkez Bankasının faiz kararından sonra altın piyasasında yükseliş bekleniyordu. Ekonomistler özellikle gram altının ekim ayında yükseliş yaşacağını dolayısıyla yatırımcının şimdiden altın alması gerektiğini söylemişlerdi. 

Kayseri'de altın fiyatlarında son durum ne oldu? (1 Ekim)

Ancak dün altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, düşüş sonrası Youtube hesabından video yayımlayarak, 'Rüzgar tersine dönecek' dedi.

Altın fiyatlarındaki bu düşüş yatırımcıyı olumsuz etkileyip etkilemeyeceğini İslam Memiş şöyle açıkladı: "Altın ve gümüş fiyatlarındaki düşüşleri görünce yatırımcı paniklemiş. Diyor ki; altın ve gümüş fiyatlarındaki düşüşler devam eder mi? Zarar eder miyiz? Hayır. Gerçek para birimi altın ve gümüştür. Gerçek para birimlerinde ons taraftaki düşüşlerin nedeni, ABD Merkez Bankası Fed'in politikaları. Ons tarafındaki baskılanma 1874 dolar, belki aşağı yönlü kırılır ancak bu düşüşler kalıcı değil. Önümüzdeki ay Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarının nasıl altın stoklarını artırdığını açıklayacak."

İşte 1 Ekim Pazar Kayseri’de altın fiyatları

Gram altın
Alış: 1.627
Satış: 1.628

Çeyrek altın
Alış: 2.709
Satış: 2.767

Yarım altın
Alış: 5.436
Satış: 5.533

Cumhuriyet altın
Alış: 10.838
Satış: 11.021