Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (16 Mayıs)

Altın fiyatları, haftanın dördüncü gününe yükselişle devam ediyor. Küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve ekonomik belirsizlikler, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendir. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Detaylar haberimizde…

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (16 Mayıs)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları, haftanın dördüncü gününde yükseliş trendini sürdürerek yatırımcıların dikkatini çekti. Küresel ekonomik belirsizlikler, enflasyon endişeleri ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, altın fiyatlarının artmasına neden olan başlıca faktörler arasında yer aldı.

Ekonomist İslam Memiş, altında 2030 yılına kadar büyük değişimlerin yaşanacağını belirtti. İran'da kısa bir süre önce yürürlüğe giren Kapsamlı Ticaret Kanunu'nun 18. maddesi, kuyumculara sahip oldukları tüm altın stokunu ve tüm altın alım satım bilgilerini sisteme girme zorunluluğu getirdi. Bu durum, kuyumcuların protesto amaçlı kepenk indirmesine neden oldu. Memiş, bu gelişmeyi ‘Sistem, artık kontrol bende diyor’ sözleriyle değerlendirdi.

Memiş, Türkiye'deki altın ithalat yasağının iç piyasada altın kıtlığına yol açtığını belirtti. Bu sorunun çözülmesi için iki kamu bankasının görevlendirildiğini söyleyen Memiş, ‘İki kamu bankası, fiziki altın ihtiyacı olan sektörün fiziki altın ihtiyacını gidermek için internetten form dolduranlara 3 işlem gününde teslim ediyor. İthalat, kuyum sektörüne yasak bankalara serbest. Bizdeki sistem de artık kontrol bende diyor’ dedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 16 Mayıs güncel altın fiyatları

Gram altın
Alış: 2,472
Satış: 2,472

Çeyrek altın
Alış: 4,009
Satış: 4,076

Yarım altın
Alış: 8.016
Satış: 8.150

Cumhuriyet altın
Alış: 15.963
Satış: 16.231