Kayseri'de 4 okul yenileniyor: İşte o okullar...
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bünyan ilçesindeki dört farklı okul binasının doğalgaz dönüşümünü kapsayan yapım işi için ihaleye çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bünyan ilçesindeki dört farklı okul binasının doğalgaz dönüşümünü kapsayan yapım işi için ihaleye çıktı. İhale kapsamında, Yeni Süksün İlkokulu, Şehit Musa Yüce İlkokulu, Şehit Musa Yüce Ortaokulu, Bünyan İlkokulu ve Bünyan Anadolu Lisesi'nin doğalgaz dönüşüm işleri yaptırılacak.
Tüm ihaleler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. İhale dokümanları, sadece EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden e-imzalı olarak temin edilebilecek.
Yeni Süksün İlkokulu’nun doğalgaz dönüşüm işi için ihale 18 Haziran’da saat 10.00’da yapılacak. İş kapsamında binada doğalgaz sistemine geçilmesine yönelik makine, inşaat ve elektrik işlerinin yapılması planlanıyor. Projenin teknik ağırlığı yüzde 70 makine, yüzde 15 inşaat ve yüzde 15 elektrik işleri olarak belirlendi.
Şehit Musa Yüce İlkokulu ve Ortaokulu aynı saatte ihaleye çıkıyor
Aynı gün saat 10.30’da ihalesi yapılacak bir diğer doğalgaz dönüşüm işi ise Şehit Musa Yüce İlkokulu ve Ortaokulu binalarını kapsıyor. Bu dönüşümde de teknik oranlama önceki projeyle aynı şekilde uygulanacak. İhale şartnamesinde yer alan bilgilere göre yüklenici firmalar işin sözleşmesini imzaladıktan sonra 10 gün içinde yer teslimi alarak işe başlayacak.
Bünyan İlkokulu’nun doğalgaz dönüşüm işi için ise ihale 18 Haziran saat 11.00’de düzenlenecek. Projede yine makine tesisatı ağırlıklı olmak üzere inşaat ve elektrik uygulamaları yer alıyor. İşin bitirilmesi için yükleniciye 60 günlük süre tanınacak.
Günün son ihalesi saat 11.30’da Bünyan Anadolu Lisesi için yapılacak. Doğalgaz dönüşüm projesi, inşaat, elektrik ve makine iş kalemlerini içeriyor ve diğer projelerle aynı teknik ağırlık dağılımına sahip. Bu işin de 60 gün içinde tamamlanması bekleniyor.
Katılım şartları belli oldu
İhaleye katılmak isteyen istekliler, teklifleriyle birlikte en az yüzde 3 oranında geçici teminat sunmak zorunda. Ayrıca ihaleye konsorsiyum olarak başvuru kabul edilmiyor. Yüklenici firmaların işi tamamen alt yükleniciye devretmesi mümkün değil; sadece bir kısmı devredilebiliyor.