Kayseri'de 16 dönümlük meyve bahçesi icradan satılacak
Yahyalı Mustafabeyli'de bulunan ve üzerinde elma, armut, kiraz gibi meyve ağaçları yer alan tarla icra yoluyla satışa çıkarıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan ve üzerinde çok sayıda meyve ağacı yer alan tarla, borç nedeniyle icra yoluyla satışa çıkarıldı. Yahyalı Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından yapılan duyuruya göre taşınmaz, elektronik ortamda açık artırma yöntemiyle alıcı bulacak.
Satışa konu taşınmazın, Yahyalı ilçesi Mustafabeyli Mahallesi sınırları içerisinde yer aldığı belirtildi. 376 parsel numaralı tarla, 16 bin 340 metrekare yüzölçümüne sahip. Arazinin hafif eğimli olduğu, toprak yapısının kumlu-tınlı özellik taşıdığı ve sulu tarıma elverişli olduğu ifade edildi.
Üzerinde yüzlerce meyve ağacı bulunuyor
Uzun yıllardır tarımsal amaçla kullanılan tarlada, bakımı yapılmış çok sayıda meyve ağacının bulunduğu bildirildi. Taşınmaz üzerinde 160 adet klasik elma ağacı, 12 adet armut, 5 adet kiraz, 2 adet kayısı ve 1 adet vişne ağacının yer aldığı, ağaçların büyük bölümünün 30-35 yaş aralığında olduğu kaydedildi.
Taşınmaz için belirlenen muhammen bedelin 5 milyon 124 bin 610 TL olduğu açıklandı. Satış bedeline yüzde 10 oranında KDV uygulanacağı bildirildi. Tapu kayıtlarında ise taşınmazın Büyük Ova Koruma Planı kapsamında yer aldığı ve irtifak hakkının bulunduğu bilgisine yer verildi.
İcradan satışa çıkarılan tarla için ilk artırma 14 Ocak 2026 tarihinde saat 10.18’de başlayacak ve 21 Ocak 2026 tarihinde aynı saatte sona erecek. İlk artırmada alıcı çıkmaması halinde ikinci artırma 11 Şubat 2026’da başlayacak, 18 Şubat 2026 tarihinde tamamlanacak.
Satışa ilişkin ayrıntılı bilgilere, taşınmaza ait görsellere ve artırma şartlarına UYAP e-Satış sistemi üzerinden 2025/19 satış dosya numarası ile erişim sağlanabilecek.
