Kayseri'de 150 günlük geri sayım başladı: O bölgede büyük hamle!

İhale tarihi netleşti, takvim işlemeye başladı. 150 günlük kritik süreçte neler yapılacak, hangi detaylar dikkat çekiyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri’nin Develi ilçesinde yeni bir yatırım için resmi süreç başlatıldı. İhale ilanının yayımlanmasıyla birlikte 150 günlük süreç resmen işlemeye başladı.

Develi Belediyesi tarafından Köşkpınar mevkiinde yapılması planlanan sosyal tesis için 25 Mart 2026 tarihinde açık ihale gerçekleştirilecek. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre yapılacak ihalede teklifler yalnızca elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak.

Proje, Reşadiye Mahallesi 528 ada 52 ve 53 numaralı parseller üzerinde gerçekleştirilecek. İhalenin tamamlanmasının ardından sözleşme imzalanacak ve 5 gün içinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacak. İhalenin yapım süresi ise yer tesliminden itibaren 150 takvim günü olarak belirlendi.

İhaleye katılacak firmalardan, son 15 yıl içinde teklif bedelinin en az yüzde 80’i oranında benzer iş deneyimi şartı aranacak. Ayrıca istekliler teklif ettikleri bedelin en az yüzde 3’ü oranında geçici teminat sunacak.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif yalnızca fiyat esasına göre belirlenecek. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecek.

25 Mart’ta yapılacak ihale sonrasında başlayacak 150 günlük süreçle birlikte Köşkpınar mevkiinde planlanan sosyal tesisin somutlaşması bekleniyor.