- Haberler
- Ekonomi
- Kayseri'de 14 Nisan haftası meyve ve sebze fiyatları - İşte en yüksek ve düşük fiyatlar!
Kayseri'de 14 Nisan haftası meyve ve sebze fiyatları - İşte en yüksek ve düşük fiyatlar!
Kayseri'de 14 Nisan haftası Kayseri Hal fiyatları belli oldu. Kentte meyve ve sebze fiyatlarında artış yaşanıyor. İşte en yüksek ve en düşük fiyatların detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kayseri Hal'inde neredeyse her gün fiyatlarda güncellemeler yapılıyor. Fiyatlarda yaşanan düşüş ve artışların neticesinde Hal’in 14 Nisan haftasında en yüksek ve düşük fiyatları da belli oldu.
Kayseri’de 15 Nisan Salı tarihinde Hal’in şampiyonu yine kayısı oldu. Kayısının en yüksek fiyatı Hal’de 230 TL’yi bulurken, çağla kayısının kilosu da 125 TL’ye kadar çıktı. Kayısının ardından sırayla en yüksek artışı mevsim meyveleri aldı. Tezgahlarda yeni yeni yer alan çilek 120 TL’yi gördü. Eriğin kilosu 40-45 TL arasında değişirken aynı erik manavlara kilogram fiyatı 595 TL olarak yansıdı. Konu ile ilgili manavlarla yapılan görüşmede, 40-45 TL fiyatlandırmanın imkansız olduğu, bu fiyata erik bulamadıkları bilgisi alındı.
Kokteyl domatesin fiyatı bu hafta 60 TL’ye yükseldi. En düşük fiyatlı ürünlerde yeşillikler yer aldı. Yeşillikleri 21-27 TL arasında değişen patates takip etti. Geçtiğimiz hafta fiyatı 48 TL’ye düşen salatalığın kilogram fiyatı 50 TL’ye çıktı.
İşte 15 Nisan Kayseri Hal Fiyatları
• Limon: 48-63 TL
• Salatalık: 30-50 TL
• Soğan kuru: 23-33 TL
• Sarımsak: 215-250 TL
• Sarımsak (taze): 130-140 TL
• Kabya Biber: 100-110 TL
• Dolma Biber: 30-35 TL
• Köy Biberi: 49-55 TL
• Çarliston Biber: 35-45 TL
• Domates: 32-60 TL
• Kokteyl Domates: 52-60 TL
• Brokoli: 38-40 TL
• Karnabahar: 40-42 TL
• Patates: 21-27 TL
• Patlıcan: 43-85 TL
• Kabak: 40-50 TL
• Mantar: 50-150 TL
• Muz (Anamur): 75-105 TL
• Kivi: 100-130 TL
• Elma: 25-50 TL
• Ananas: 110-115 TL
• Armut: 53-60 TL
• Kestane: 140-150 TL
• Portakal: 25-58 TL
• Nar: 90-95 TL
• Trabzon hurma: 130-140 TL
• Turp: 12-25 TL
• Girabolu: 350-350 TL
• Ejder meyvesi: 340-350 TL
• Erik: 40-45 TL
• Beyaz üzüm: 90-100 TL
• Siyah üzüm: 95-100 TL
• Ayva: 30-35 TL
• Çilek: 85-120 TL
• Havuç: 25-35 TL
• Çağla kayısı: 120-125 TL
• Kayısı: 220-230 TL
Fiyatlarda belirtilen yüksek rakamlar 1. sınıf kalite ürünlerin fiyatlarıdır. İkinci ve üçüncü sınıf kaliteli ürünlerin fiyatları ilk sırada açıklanan düşük fiyatlardır.