Kayseri dahil birçok ilde geniş kapsamlı operasyon!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonları kamuoyu ile X sosyal medya hesabından paylaşmaya devam ediyor. Bakan Yerlikaya bu kez de Kayseri dahil 72 ilde gerçekleştirilen MERCEK-8 operasyonu ile ilgili çalışmaları paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri dahil birçok ilde geniş kapsamlı operasyon!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın öncülüğünde Türkiye genelinde gerçekleştirilen MERCEK-8 Operasyonları, ülkenin her köşesinde organize suç örgütlerine karşı önemli bir mücadele sergiliyor. Bu kapsamda, Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 72 ilde yapılan operasyonlarda 1053 tabanca ele geçirilerek güvenlik sağlandı. Kayseri, güvenliği ve organize suçlarla mücadeledeki etkin rolüyle öne çıkarken, şehir halkının huzurunu koruma adına da kent içersinde önemli adımlar atılıyor.

Bakan Yerlikaya’nın X sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre son 3 günde eş zamanlı olarak 72 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen MERCEK-8 operasyonlarında;

964 Ruhsatsız Tabanca,

89 Kurusıkıdan Çevrilmiş Tabanca

30 Uzun Namlulu Tüfek

252 Ruhsatsız Av Tüfeği olmak üzere toplam 

1335 Silah ele geçirildi. 

1558 Şüpheli Şahıs gözaltına alındı. 

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından son 4️ günde İstanbul, Ankara, Kayseri, Adana, İzmir, Şanlıurfa, Samsun, Diyarbakır, Antalya, Gaziantep, Bursa, Konya, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Balıkesir, Malatya, Tekirdağ, Amasya, Manisa, Trabzon, Kahramanmaraş, Elazığ, Eskişehir, Niğde, Mardin, Muğla, Çorum, Giresun, Kastamonu, Afyonkarahisar, Batman, Denizli, Ordu, Ağrı, Hatay, Kars, Bartın, Sivas, Çanakkale, Düzce, , Kırklareli, Zonguldak, Erzincan, Erzurum, Karabük, Siirt, Tokat, Van, Aksaray, Aydın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Edirne, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Rize, Uşak, Yalova, Yozgat, Adıyaman, Burdur, Çankırı, Kilis, Muş, Nevşehir, Sinop, Şırnak ve Tunceli olmak üzere son 3 gün içinde eş zamanlı olarak  72 ilde evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan MERCEK-8 Operasyonlarında 964 ruhsatsız tabanca ve 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam1053 tabanca yakalandı. 

Operasyonu gerçekleştiren jandarma ve emniyet ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, ‘Halkımızın Huzurunu Kaçıran Organize Suç Örgütlerinin Ve Onlara Silah Temin Edenlerin Peşindeyiz. Onları Adalete Teslim Etmeye Kararlıyız’ dedi.