KAYSERİ BASINI 110 YAŞINDA...

Dağcılar Kayserili ve aslen Turanlı olan gazeteci Yunus Bekir'in 29 Ağustos 1910 tarihinde yayımlanmaya başlayan ve Kayseri'de çıkan İLK Türk gazetesi olan Erciyes'in imtiyaz sahibi ve sorumlu müdürü olarak görev aldığı günde yani Kayseri Basınının 100. yıl dönümünde ( 29/ 30 Ağustos - 2010 ) bu çok anlamlı günü Erciyes Dağı'nın 3.916 metre yükseklikteki zirvesinde kutlamıştı…

KAYSERİ BASINI 110 YAŞINDA...

Önceki gün bu güzel günün 110. Yıl dönümünde dağcılar yine aynı amaç için Erciyes Dağı’nın 3.916 metre yükseklikteki zirvesinde idi ve bu unutulmaz günü yeniden kutladı, başta Yunus Bekir olmak üzere Kayseri gazeteciliğine önemli katkıları olanları zirvede anıp ruhlarına dualar gönderdi.

Merhum gazeteci Yunus Bekir tarafından Kayseri’de çıkarılan ilk gazete olan Erciyes’in 110. çıkış yıl dönümünde Orta Anadolu’nun en yüksek noktası olan ( 3.916 metre ) Erciyes Dağı’na bir tırmanış gerçekleştirdi.
Gazeteci- amatör dağcı Bekir Demirağ’ın rehberliğinde yapılan zirve tırmanışında Erciyes gazetesi kurucusu Yunus Bekir başta olmak üzere, ebediyete intikal eden Kayserili gazeteciler anıldı.
Pazar sabaha karşı saat 03.30’da özel bir araçla Erciyes Tekir Yaylası’na giden ve daha sonra Çobanini kamp yerine ulaşan ekip, Kahvaltı kayalıkları- Şeytan deresi sol kulvar- Hörgüçkaya sağ yanı kayalık bölümden tırmanarak saat 09.30’da Erciyes Dağı’nın doğu zirvesine ulaştı.
Dağcılar buradaki zirve defterine tırmanış hakkındaki duygularını yazarak ve başta Erciyes gazetesi kurucusu Yunus Bekir olmak üzere Kayseri basınına önemli hizmetler veren ebediyete intikal etmiş tüm gazetecilerin ruhlarına dualar gönderdi. Bu tırmanışta ekibe rehberlik yapan Bekir Demirağ zirve defterine şunları yazdı :
18 Ekim 2020- Saat 09.30
ERCİYES DAĞI’NA 96. TIRMANIŞIM…
Bu tırmanışı Kayseri’de çıkan ilk gazete olan Erciyes’in çıkışının 110. Yıl dönümünde merhum Yunus Bekir başta olmak üzere Kayseri gazeteciliğinin duayen isimleri Mustafa Gümüşkaynak, Mahmut Sabah ve aramızdan ayrılan gazeteci arkadaşlarım Şemsettin Çetinsöz, Abdülmecit Avşar, Ahmet Mülayim, Orhan Gazi Başgül, Ali Ceran; Mustafa Aydoğan ve diğer gazeteciler için yaptım.
Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine , Kayseri Gazeteciler camiasına da sabırlar diliyorum.
Bekir DEMİRAĞ
Gazeteci- Amatör dağcı …’


Batıdaki ana zirve gezilip burada da fotoğraf çekimi yaptıktan sonra Şeytan deresi kulvarından inişe geçen dağcılar, önce Çobanini kamp yerine daha sonra da Tekir Yaylası’ndaki Kayak evine ulaşıp araçlarına atladıkları gibi öğleden sonra şehre döndü.
Kayseri Basınının 110. Yıldönümü Erciyes Dağı zirve tırmanışına katılan dağcıların isimleri şöyle :
Bekir DEMİRAĞ (Rehber ), Ahmet UZUN, ve onlara moral destek veren Oral AKKÖSE ile İnna TOKMAKOVA ile Adem DEMİRAĞ .
Haber: Muhammed Kösedağ

Fotolar: Bekir Demirağ