Kayseri ayağa kalktı! On binlerce kişi sokağa döküldü

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği, Filistin'de devam eden İsrail saldırılarına karşı Gazze'ye destek ve Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerimiz için miting düzenlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri ayağa kalktı! On binlerce kişi sokağa döküldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen miting, Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünden yürüyüşle başladı. Şehitler ve Gazze için sloganlar atılarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşe on binlerce kişi katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından sivil toplum kuruluşları adına Şahin İbrahim Güleryüz, Prof. Dr. Şahin Güven ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç konuşma yaptı.

Güleryüz ve Güven, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, Gazze halkına destek mesajları verdi. Büyükkılıç ise şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
Miting Komitesi üyesi ve Kayseri gönüllü kültür kuruluşları platformu başkanı Ahmet Taş, bazı basın organlarında 50 bin kişilik bir katılımla yapıldığı yazılan miting için, Kayseri Valiliğine, Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyelerine, Erciyes ve Kayseri Üniversitesi yönetimlerine, Cemaatlere, sivil toplum kurumlarına, Kayseri basınına, il müftülüğüne, Gençlik ve Spor il müdürlüğüne ve Kayseri halkına çok teşekkür ettiğini bildirdi. Taş, pençe kilit harekat bölgesi şehitlerine rahmet, milletimize başsağlığı dileklerini bildirdi. Gazze’de katledilen 30 bin Müslümana rahmet, yaralı 60 bin kişiye geçmiş olsun dileklerini de bildirdi.