Kastamonu Sivas üzgün – Kayseri rakiplerine çelme attı!

Kayseri'nin yöresel lezzeti pastırma uzun yıllardır 3 il (Kayseri, Kastamonu, Sivas) arasında paylaşılamıyordu. Çeşitli polemiklerle gündemi meşgul eden pastırma savaşını Kayseri kazandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kastamonu Sivas üzgün – Kayseri rakiplerine çelme attı!

Kayseri’nin önemli lezzetlerinden pastırma 3 il arasında uzun yıllardır paylaşılamıyordu. Kayseri, Sivas ve Kastamonu illeri arasında gidip gelen pastırma savaşlarına Kayseri son noktayı koydu. 

Kastamonu Sivas üzgün – Kayseri rakiplerine çelme attı!

Pastırma Savaşı’nı Kayseri kazandı!

Büyük polemiklerin yaşandığı Sivas ve Kastamonu arasında pastırma tartışmaları devam ederken, Kayseri  markalaşma yarışında öne geçerek tüm rakiplerini solladı. AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanan karara göre anavatanı Kayseri olan ‘pastırma’ Avrupa ülkelerinde koruma altına alınıyor.

Pastırma koruma altına alınıyor!

Son olarak Afyonkarahisar'ın da tartışmalara katıldığı Kayseri pastırmasının tescil başvurusu AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Müjdeli haberi duyuran Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘Her şeyin en iyisini hak eden siz değerli hemşehrilerimle bu güzel haberi paylaşmaktan son derece mutluyum. Kayseri Pastırması’nın Avrupa Birliği nezdinde tescil başvurusu AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandı’ dedi. Kayseri Pastırması’nın Avrupa Birliği tescili almasıyla birlikte AB’de tescilli ürün sayısı 22’ye yükselmiş olacak.

Türk Patent’te Kayseri'den 28 ürün!

Yine Kayseri'nin yerel lezzetlerinden olan Kayseri mantısı ve Kayseri sucuğu da AB tescili için başvuruda bekleyen ürünler arasında yer alırken, Kayseri’nin şu anda Türk Patent ve Marka Kurumu'nda coğrafi işaret tescilli 28 ürünü bulunduğu da biliniyor. Bu ürünler şu şekilde sıralanıyor, Kayseri mantısı, Kayseri sucuğu, Kayseri pastırması, Katmer, Yağlama, Tandır Böreği, Kurşun Aşı, Nevzine, Yağ Mantısı, Tepsi Mantısı, Fırın Ağzı Kebabı, Gül Baklavası, Kayseri Çemeni, Akkışla Gilaburusu, Bünyan El Halısı, Bünyan Gilaburusu, Develi Cıvıklısı, Develi Gaceri, Erkilet Kedi Bacağı, Kayseri Cırgalan Biberi, Soğanlı Bez Bebekleri, Pınarbaşı Uzunyayla Peyniri, Talas Zincidere Kuru Kaymağı, Tomarza Kabak Çekirdeği, Yahyalı El Halısı, Yamula Patlıcanı, Özvatan Çiçek Balı, İncesu Karaevrek Üzümü.