Karar verildi - O rahatsızlığa sahip olanlar artık ehliyet alamayacak!

Ehliyetini yenilemek isteyen veya ehliyet almak isteyen Kayserili vatandaşlar bu haber sizin için. Yeni düzenlemeyle birlikte o rahatsızlığa sahip olanlar artık ehliyet alamayacak. Kayserili vatandaşlar araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Karar verildi - O rahatsızlığa sahip olanlar artık ehliyet alamayacak!

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde sürücüleri etkileyecek önemli bir değişiklik yapıldı. Kayserili vatandaşlar bu haberi araştırıyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan önemli bir değişiklikle, uyku apnesi rahatsızlığı olan kişiler artık ehliyet alamayacaklar veya sürücüler uyku apnesi rahatsızlığını tedavi etmeden ehliyetlerini yenileyemeyecek.

Uyku apnesi sendromu bir kişinin uyku sırasında solunumunun geçici olarak durması veya azalması durumunu ifade ediyor. Bu durum, genellikle üst solunum yolunun tıkanması veya beyin tarafından solunum kaslarının uyku sırasında uygun şekilde kontrol edilememesi nedeniyle oluşuyor. Bu yeni düzenleme, sürücülerin ve diğer yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla getirildi.

Karar verildi - O rahatsızlığa sahip olanlar artık ehliyet alamayacak!

Yapılan yeni düzenleme ile ehliyet yenileme sürecinde sürücülerin sağlık raporu alması gerekiyor. Alınan sağlık raporunda uyku apnesi sendromunun belirtilmesi gerekiyor. Uyku apnesi, sürücülerin direksiyon başında uyku halinde olmalarına ve dolayısıyla trafik güvenliğini tehlikeye atmalarına yol açabilir. Sürücülerin ve trafikteki diğer araçların güvenliği sebebiyle bu kararın verildiği açıklandı.