Kara Para Şebekeleri Üniversite Öğrencilerini Hedef Aldı

Son zamanlarda, maddi sıkıntı yaşayan üniversite öğrencilerinin gelir elde etmek için banka hesaplarını başkalarına kiraladığı ortaya çıktı. Böylelikle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) iş birliğine gitti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kara Para Şebekeleri Üniversite Öğrencilerini Hedef Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maddi durumu iyi olmaya üniversite öğrencileri daha fazla kazanabilmek tehlikeli yollara başvurdu. Bu tehlikeli eğilimin yaygınlaşması üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) iş birliğine gitti.

Öğrencilerin hesaplarından yasa dışı işler yürütülüyor

Bu durum, kara para şebekeleri tarafından suistimal edilmeye başladı. Şebekeler, öğrencilerin hesaplarını kullanarak kara parayı aklamak ve terörizmi finanse etmek gibi yasa dışı faaliyetler yürütüyor.

İş birliğinin kapsamında; Üniversitelerde kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile ilgili eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenlenecek, öğrencilere yönelik afiş ve broşür hazırlanacak, sosyal medya platformlarında bilinçlendirme çalışmaları yürütülecek.

‘Gelecek hesaplarınızı yakmayın’

MASAK'ın hazırladığı ve YÖK tarafından üniversitelere gönderilen afişlerde öğrencilere, ‘Gelecek hesaplarınızı yakmayın. Kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçların para transferlerinde banka hesaplarınızın kullanılması durumunda ağır hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın.’ uyarısı yapıldı.

Bu iş birliği, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Üniversite öğrencilerinin bilinçlendirilmesi ve bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı korunması için gerekli tüm adımların atılması gerekiyor.