Kan bağışında kritik seviyenin altına düşüldü! Bir de Ramazan geliyor…

Kış aylarında kan bağışında ciddi düşüş yaşanınca Kızılay'ın elindeki kan stokları kritik seviyenin altına indi. Kızılay Kayseri Şubesi, tüm vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu. Ramazan'da sorunun daha da artacağı belirtiliyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kan bağışında kritik seviyenin altına düşüldü! Bir de Ramazan geliyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her kış döneminde yaşanan sorun yeniden belirdi ve kan bağışında ciddi düşüş kaydedildi. Bu durum Kızılay Kan Merkezi’nin stoklarını kritik seviyenin altına düşürdü. Kızılay Kayseri Şubesi, vatandaşlara 'kan bağışı yapın hayat kurtarın' çağrısında bulundu.

Pandemi döneminde de aynı sorun yaşandı

Ramazan ayında sorunun daha da artacağı ifade ediliyor. Pandemi döneminde kan bağışlarında büyük düşüş yaşanmış ve Kızılay acil bağış çağrısı yapmıştı. Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden sonra kan bağışında büyük patlama yaşandı. Vatandaşların duyarlılığı sayesinde Kızılay’ın kan stokları istenilen seviyeye ulaşmıştı. Ancak stokların kış aylarında önemli ölçüde azaldığı hatta 'kritik seviyenin altına' düştüğü belirtildi. Kan bağışçılarının sayısında önemli ölçüde azalma yaşanması, Kızılay’ı yeniden harekete geçirdi.

Kızılay'dan çağrı yapıldı

Kızılay Kayseri Şubesi tarafından vatandaşlara, 'kan bağışı yapın, hayat kurtarın' çağrısı yapıldı. Vatandaşlara gönderilen SMS’lerde 'Kış koşulları nedeniyle kan bağışları azalmıştır. Kan bağışlayarak birçok hayat kurtarmaya vesile olduğunuz. Yeni hayatlar kurtarmak için sizleri kan bağışına bekliyoruz' denildi.
Kan bağışları, Ramazan ayında çok daha büyük sorun haline geliyor.

Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında kan bağışı oranlarında ciddi düşüş olacağı bekleniyor. Ramazan ayında kan bağışı oranlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Ancak Ramazan ayında da hastanelerin kan ihtiyaçları aynı oranda devam ediyor ve kana ihtiyaç duyulan hasta sayısı azalmıyor. Bu nedenle yetkililer, vatandaşlardan daha duyarlı olmaları çağırısında bulunuyor.

Kan ihtiyacı 365 gün karşılanıyor

Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamaktan sorumlu olan Kızılay, 18 Bölge Kan Merkezi ve 69 Kan Bağışı Merkezi ile hizmet veriyor ve sorumlu olduğu bin 156 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını 365 gün kesintisiz karşılıyor.