Kaldırılan vergiler geri geliyor! – Vergide reform paketi nasıl uygulanacak?

Kaldırılan vergiler geri geliyor. Vergide reform paketi için tarih verildi. Kayserililer bu haber sizi hem sevindirebilir hem de üzebilir. Vergide reform paketi nasıl uygulanacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kaldırılan vergiler geri geliyor! – Vergide reform paketi nasıl uygulanacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı vatandaşların belini büken vergiler için harekete geçti. Kaldırılan vergiler geri geliyor.

Bakanlığın aldığı karara göre vergide reform paketiyle ekonomiye katkısı olmayan muafiyet ve istisnalara son verilecek. Gayrimenkuller ise gerçek değeri üzerinden alınıp satılacak. Tatil öncesi vergi mevzuatındaki güncellemeler yasalaştırılacak. Bütün firmalar belli oranda kurumlar vergisi ödeyecek.

Kaldırılan vergiler geri geliyor! – Vergide reform paketi nasıl uygulanacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gündeme getirdiği çok uluslu şirketlerin vergi muafiyetine sahip olması sebebiyle şirketlerden de asgari kurumlar vergisi alınması uygulaması da vergide reform paketinde yer alıyor. Yeni pakette, teşvik, istisna veya muafiyet kapsamına girse bile firmaların ödeyeceği kurumlar vergisinin yüzde 15’in altına düşmemesine yönelik düzenleme yapılacağı belirtiliyor.

Benzer bir uygulama yurt içindeki firmalar için de geçerli olacak. Bu kapsamda, devletin verdiği teşviklerden ya da vergi istisnalarından yararlansa bile, bir şirket asgari bir kurumlar vergisi ödemek zorunda olacak.

Kayseri’de ekonomik zorluk yaşayan ve asgari ücretle geçinen vatandaşların vergi muafiyetlerinin ve istisnalarının kaldırılmasına ‘Vergiler sadece bizim için geçerli değilmiş!’ , ‘Biraz da şirketler vergi ödesin’ yorumlarını yaptı.

Türkiye gazetesinin haberine göre, AK Parti kaynakları, Maliye Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaların kısa süre içinde Meclis gündemine geleceğini, tatil öncesinde ekonomi alanında hazırlanacak bir torba teklifle, vergi mevzuatındaki güncellemelerin yasalaştırılacağını belirtildi.