Kadınların kaderi değişti

Vali Gökmen Çiçek'in talimatıyla başlatılan kadın kooperatifleri projesinde, Özvatan Kaymakamlığı ve Özvatan Belediye Başkanlığı katkısıyla kurulan Özvatan Kadın Kooperatifi üretime başladı.

Kadınların kaderi değişti

Kadınlara istihdam sağlamak için kurulan kooperatifte ilçenin kadınları el emeği göz nuru ürettikleri ürünlerinin satışını yapıyor ve ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Kooperatif Başkanı Ülfet Işık “Özvatan kadın kooperatifi üretmeyi seven hanımların bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yıllardır kurslara gelip ürettiklerini satış imkânı bulamayan biz kadınlar kooperatiflerin kurulmasıyla ürünlerimizi pazar oluşturma imkânı bulduk. İlk olarak öğretmenler gününde öğretmenlerimiz için broş üreterek başladık, sonrasında internetten satış alanlarında yerimizi aldık devamında sürpriz yastık siparişlerimizle üretime devam ettik. Bundan sonraki süreçte düzenli gelir getirebilecek alanlarda seri üretime geçme planlarımız var” dedi.

Ürünlerinin satışını internet üzerinden de yaparak daha fazla kitleye sahip olmak isteyen Kooperatif Başkan Yardımcısı Gülsüm Övüç ise “ Ben kooperatifin en genç üyesiyim. Maddi kazancın yanı sıra kadınlarımızın yanında olmak onlara destek olmak istiyorum. Sosyal medyada güncel bir şekilde ürettiğimiz ürünlerin tanıtımını ve pazarlamasını yapıyorum. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.  

Kooperatif, kadınların hem ekonomilerine hem sosyal hayatlarına katkıda bulunuyor. Bununla ilgili kooperatif üyesi Ayşe Turhan ise “Burada olmaktan mutluyuz aile ortamında üretim yapıyoruz. Güzel işler çıkarmanın yanı sıra güzel sohbetlerimiz oluyor. Bilmediğim birçok şeyi burada öğrendim dikişleri, makine kullanmayı öğreniyorum daha aktif bir hayatım oldu” diye konuştu.

İlçelerinin sembolü haline gelmesini istedikleri bez bebekleri diken kooperatif üyesi Zehra Tepeli ise “Neden Özvatan’ın da bir bebeği olmasın diye bu yola çıktık. Bebekleri dikerken çocukluğuma gidiyorum annelerimiz babaannelerimizin ve hala hayatta olan büyüklerimizin giyimlerini bebeklere uygulamaktan keyif alıyorum diktiğim her bebekte büyüklerimi hatırlıyorum” dedi.

Kooperatif üyesi tüm kadınlar kendilerine sağlanan imkânlardan ve kendileriyle yakından ilgilenen  Vali Gökmen Çiçek, Özvatan Kaymakamı Yakup Hacıismailoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. >>Gülşen Büyükçekiç