Kadınlardan danslı İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Kayseri Kadın Bileşenleri üyeleri, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili basın açıklaması yaptı. Her ne olursa olsun sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini söyleyen kadınlar, basın açıklamasını dansla bitirdi.

Kadınlardan danslı İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasının sözcülüğünü, Eğitim-Sen Kayseri Şube Kadın Sekreteri Kezban Yüksel yaptı. Meclis'te oy birliğiyle kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'nin, hukukî olmayan biçimde feshedilemeyeceğini belirten Yüksel, Şiddetle mücadeleyi en kapsamlı şekilde ele alan İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıp, 'milli' ve 'yerli' söylemleriyle mücadelemizin evrenselliğini yadsıyan yeni sözleşmeleri asla kabul etmiyoruz.” dedi.

"DİĞER KAZANIMLARIMIZA DA GÖZ DİKTİLER"

İstanbul Sözleşmesi sayesinde Türk Medenî Kanunu'nda, 6284 sayılı yasa başta olmak üzere kadınlar lehine olumlu bir takım değişikliklere gidildiğinin altını çizen Yüksel, sözleşmenin feshinden sonra, bu kazanımların ortadan kaldırılmasına dönük girişimlerde de bulunulduğunu savundu. Yüksel, "Bu girişimin ardından 6284'ün etkisiz hale getirilmesi, boşanan kadının yoksulluk nafakasının kısıtlanması, çocuk istismarcılarının affedilmesi, tecavüzcü ile evliliğin yeniden getirilmesi, şiddet suçlarında belge istenmesi, çocuk cinsel istismarı ve tecavüz suçlarında, kadına karşı şiddet suçlarında 'somut delil' aranması aile arabuluculuğu gibi temel haklara saldırıların gündeme alındığını biliyoruz." diye konuştu. Yüksel, kadınlar olarak, tüm bu kazanımlarından vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Basın açıklaması, katılımcıların 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' sloganları ile eşliğinde dans etmeleriyle sona erdi.

Tarık Sena Kösedağ