Kadınlar O Sektöre Yöneldi

Sürdürülebilir bir yaşamın temel yapı taşlarından biri olan arıcılığın sürekliliğinin sağlanması adına Kayseri İl Tarım Müdürlüğü, geleceğin kadın üreticilerine malzemelerini ve sertifikalarını verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kadınlar O Sektöre Yöneldi

Sürdürülebilir bir geleceğin temel taşlarından biri olan arıcılık, toplumlar için önemli bir kaynak olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ‘Arıdan Gelen Şifa Projesi’ kapsamında, kadınları üretim hayatına kazandırmaya devam ediyor.

Kadınlar O Sektöre de Yöneldi

Bu proje ile kadınların ekonomik ve sosyal kalkınmalarına katkıda bulunurken, aynı zamanda doğal yaşamın korunmasına destek olmak amaçlanıyor. Bu çerçevede, katılımcılara arıcılık konusunda gerekli eğitimler verildikten sonra ihtiyaç duydukları malzemeler temin edilerek, teslim edildi.

Kadınlar O Sektöre de Yöneldi

Sertifikalarını alan kadın kursiyerler, gelecekte kendi arı kovanlarını kurarak sürdürülebilir gelir elde etme ve doğal çevreye katkı sağlama fırsatına sahip olacaklar. 

Kadınlar O Sektöre de Yöneldi

Proje, toplumun bilinçlenmesine ve doğal kaynakların korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Arıların doğal yaşam döngüsü üzerindeki olumlu etkileri ve arıcılığın sürdürülebilirlik açısından sağladığı potansiyel, bu tür projelerin önemini vurguluyor. Arılarla ilgili yapılan bu tür girişimler, hem çevre hem de toplum için değerli birer adım olarak kabul ediliyor.