Kadınlar, Edanur Çoban için 'sessiz' eylem yapacak!

Edanur Çoban cinayetinin yankıları sürüyor. Kadınlar sessiz eylem yapacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kadınlar, Edanur Çoban için 'sessiz' eylem yapacak!

Kayseri’de, eski sevgilisi tarafından öldürülen 18 yaşındaki Edanur Çoban cinayetinin yankıları sürerken, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından, 20 Eylül Çarşamba günü saat: 12.15'te sessiz eylem yapılacağı duyuruldu.

Üniversiteyi kazanan ve okula gidene kadar harçlığını çıkarmak için çalışan Edanur Çoban, iş dönüşü sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldu. Eski sevgilisi tarafından internetten aldığı silah ile katledildi.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan kadın cinayetinin yankıları sürerken, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından sessiz eylem yapılacağı duyuruldu.

Kadınlar, Edanur Çoban için 'sessiz' eylem yapacak!

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Edanur Çoban henüz 18 yaşındaydı. İnternetten bir tıkla alınan silahla öldürüldü. Üniversitede adalet okuyacak, gardiyan olacaktı. Harçlığını çıkartmak için okul açılıncaya kadar bir restoranda çalışıyordu. Sapkın zihniyet onu hayatından etti. Alınmayan önlemler, verilmeyen eğitimler, uygulanmayan yasalar kadınlarımızın hunharca katledilmesine sebep oluyor. Söyledik, dinlenmedi. Anlattık, yapılmadı. Bağırdık, duyulmadı. Edanur Çoban'ın ailesi ile birlikte yarın, 20 Eylül Çarşamba günü saat: 12.15'te Cumhuriyet Meydanı'nda bu sefer sessiz haykıracağız. Artık yeter. Kadın Cinayetlerine Son. Bireysel Silahlanmaya Dikkat.”