Kadın avukatı tehdit eden şüpheliye elektronik kelepçe ile ev hapsi

Haber: Şeref KAHRAMAN – KAYSERİ Barosu avukatlarından Tuğba Meltem Bilgin, hiç tanımadığı bir kişi tarafından davasını alması için tehdit edildiğini, cep telefonuna avukatlığını yapmadığı takdirde Kayseri meydanına bayrak direği olarak dikeceğini söylediği iddia edilen şüpheliye elektronik kelepçe ile ev hapsi verildiği öğrenildi.

Kadın avukatı tehdit eden şüpheliye elektronik kelepçe ile ev hapsi

Kayseri Barosu avukatı Tuğba Meltem Bilgin, tanımadığı bir kişi tarafından cep telefonuna gelen sesli mesajla tehdit edildiğini söyledi. Av. Bilgin, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaptığı açıklamada, “Bir avukat olarak hiç tanımadığım bir kişi tarafından 01/10/2020 günü akşam saatlerinde davasını almam için tehdit edildim. Bu kişi cep telefonuma avukatlığını yapmadığım takdirde istediği dakika beni evimden aldıracağı, Kayseri meydanına bayrak direği olarak dikeceğini, meydanında bayrak olarak sallandırılacağını söyleyerek mesleğimi ve şahsımı tehdit ve hakaret ederek aşağılayıcı sesli mesajlar gönderdi. Ancak bu taleplerime rağmen Avukat Hakları Merkezinden bir hafta sonra arandım. Tehdit ve hakaret suçları yönünden olayın şahsi olduğu ve dosyanın takip edilebilmesi için vekâletname vermem gerektiği söylendi. Üç gün boyunca büromda mahsur kaldım. O kadar zor günler geçirdiğim bu süreçte ne Baro teşkilatı ne de yargı teşkilatı gerektiği gibi yanımda olmadı, desteğini ve varlığını hissettirmedi” diye konuştu.
BARO’DAN AÇIKLAMA
Avukatın bu iddialarını Kayseri Anadolu Haber Gazetesi’nin gündeme getirmesinin ardından Kayseri baro Başkanı Av. Cavit Dursun bir açıklama yaptı. Olayın ardından şüpheli şahsın yakalandığı, çıkarıldığı mahkemece elektronik kelepçe ile ev hapsi verildiğini ifade eden Dursun, şunları söyledi: “Konunun Baroya ilk intikal ettiği gün, 02.10.2020 Cuma günü olup, bir yönetim kurulu üyemiz bizzat kendisiyle ilgilenmiş, şahsi şikayetin emniyete değil, doğrudan savcılığa yapılmasının uygunluğu, bizzat yardım edileceği hususu söylenmiştir. Baroya yazdığı dilekçesi de alınmıştır. Cumartesi günü gece saatlerinde, meslektaşımızın Baro Başkanını cepten araması ve konuyla ilgili genel bilgilerin watsaptan gönderilmesi üzerine, gece aynı saatlerde Baro Başkanlığınca Başsavcılık yetkilileri aranıp, tüm bilgiler verilmiştir. Başsavcılık ve emniyet teşkilatımızın, en üst düzeyde, olağanüstü ve takdire şayan çabası ve çalışmaları ile kimliği, kim olduğu ve yeri belirsiz olan şahıs gece bulunup, yakalanıp, gözaltı ve diğer tüm sıralı adli işlemlerin yapıldığı bilgisi alınmıştır. Şüpheli şahıs, bilahare ertesi gün Sulh Ceza Hakimligine sevk edilmiş, atılı ve iddia olunan fiil ve eylemler ile 5237 sayılı TCK, 5271 sayılı CMK ve diğer ilgili mevzuat gereğince, elektronik kelepçe ile ev hapsi verildiği bilgisi alınmıştır. Bu hususlar meslektaşımıza yine bizzat Baro Başkanınca bildirilince, bizzat kendisi "şahsın bir daha bırakılmamak üzere tutuklanması gerektiğini" söylemiş, bu hususun hukuken ve kanunen mümkün olmadığı, bir daha bırakılmamak uzere tutuklanmak gibi bir müessesenin maalesef ceza mevzuatında bulunmadığı, atılı ve iddia olunan suç ve fiil ile, ülkemizdeki ceza, yaptırım ve infaza ilişkin kanuni düzenlemeler anlatılmış, kendisinin bu kanuni düzenlemelerden rahatsızlığı gözlemlenmiştir.”