Kaçak avcılara acımak yok! 19 bin 635 TL ceza

Haber: Fatma Alkan - Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, kaçak olarak avlanan 5 kişiye toplam 19 bin 635 TL ceza kesti.

Kaçak avcılara acımak yok! 19 bin 635 TL ceza

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince Kocasinan ilçesine bağlı Obruk Genel Avlağı, Tomarza ilçesine bağlı Çokca Genel Avlağı ve Develi ilçesine bağlı Havadan Genel Avlağı’nda yapılan kontroller sırasında yasa dışı av yapan 5 kişiye 4 bin 74 TL idari yaptırım, 15 bin 561 TL tazminat bedeli olmak üzere toplam 19 bin 635 TL cezai işlem uygulandı.

Yasa dışı avlanan şahısların av esnasında kullanmış oldukları canlı mühre olarak kullanılan 6 kınalı kekliğe, 2 ölü kekliğe, 6 adet ahşap kafese, 3 adet kıl tuzağa 2 adet yarı otomatik tüfeğe el konuldu.

Canlı olarak ele geçirilen kınalı keklikler veteriner hekim tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğal yaşam alanlarına bırakılırken, ölü olarak ele geçirilen kınalı keklikler imha edildi.

Kentte yaban hayatının korunması çalışmaları hassasiyetle devam ederken, Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yapılan tüm ihbarları imkanlar dahilinde değerlendiriyor.