Jeoloji mühendisinden, Feyza Biçer'e sert yanıt – Deprem haberleri

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Sarız Fayı açıklamasına yorum yapan Deprem Araştırmacısı Feyza Biçer, 'Halkın korkuları üzerinden prim yapılmasın' diyerek tepki göstermişti. Evsen, yine sosyal medya hesabı üzerinden Feyza Biçer'e sert cevap verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Jeoloji mühendisinden, Feyza Biçer'e sert yanıt – Deprem haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen,  Sarız fayı ile ilgili paylaşımına yorum yapan Deprem Araştırmacısı Feyza Biçer’e, ‘İddiasını bizzat kendisi ispat etsin’ dedi. 

Evsen Sarız fayı ile ilgili, ‘Sarız Fayı literatüre 2012 yılında girdi. Geçmişi çok iyi bilinmeyen bir fay… Sürpriz yapabilir.’ demişti.

Biçer, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’in paylaşımının gerçek dışı olduğunu şu sözlerle ifade etti, ‘Bu durumda, Sarız Fay Zonunun aktif olup olmadığı bile tartışma konusu iken. Bu fayın sürpriz yapabileceği konusu tamamen gerçek dışı olup hiçbir morfolojik, jeolojik, sismolojik, paleosismolojik veriye dayanmamaktadır. Geçmişi bilinmeyen Sarız Fayı? Nasıl sürpriz yapacak?  Bir diğeri ise 6,2 üretir? Hangi Fay üretir? Hangi formülle? Hangi araştırma? O kadar sorulacak soru var ki...’

‘Eğer bu mesleğin mensubu ise…’

Evsen, Feyza Biçer için, ‘Sarız fayının aktif olup olmadığını tartışmıyoruz. Sarız fayı aktif değil diyenler   MTA’nın diri fay haritasına bakıp eksiklerini tamamlayabilir. Bu iddiayı ortaya atanlar iddiasını bizzat kendisi ispat etsin. Eğer bu mesleğin mensubu ise…’ ifadelerini kullandı.