Japon bilim insanları açıkladı – Hangi kan grubu sivrisinekleri kendine çekiyor?

Japon bilim insanları, kan gruplarını araştırarak tüm kan gruplarının hangi özelliklere sahip olduğu ve hangi hastalıklara karşı hastalıklara karşı zayıf oldukları belirlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Japon bilim insanları açıkladı – Hangi kan grubu sivrisinekleri kendine çekiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Japonya'da yürütülen önemli bir bilimsel araştırmada kan gruplarının insanların karakterleri üzerinde etkili olduklarını ve bazı hastalık risklerini içlerinde barındıklarını tespit ettiler. 

Araştırma, kan grupları ve zeka arasındaki potansiyel bağlantıyı ortaya koyarak, bilim dünyasında önemli bir tartışma başlattı. Çalışmada, belirli kan gruplarına sahip bireylerin, özellikle belirli zeka alanlarında diğerlerine göre daha yüksek IQ'ya sahip olabileceği keşfedildi. Bu bulgu, genetik çeşitlilik ve bireysel yetenekler arasındaki karmaşık ilişkilerin anlaşılmasına önemli bir katkı sağlıyor.

A tipi kana sahip olanlar daha zeki oluyor

A tipi kana sahip insanlar, yaratıcılık, zekilik ve işbirliği yapma gibi olumlu özelliklerle tanımlanırken, inatçılık ve gerginlik gibi olumsuz özellikleri de içinde barındırıyor. Bu gruptaki insanların mide kanseri ve kalp hastalığı riski artıyor.

B tipi daha tutkulu…

B tipi kana sahip bireylerin güçlü, tutkulu, sempatik ve kararlı olduğu gözlemlenirken, bencillik ve düzensiz davranışlarda bulundukları belirlendi. B tipi grubundaki bireyler, A kan grubuna sahip kişilerle çatıştığı tespit edildi. B grubundaki bireyler kalp hastalığı ve yumurtalık kanseri riskinde artış görülüyor.

AB tipinde unutkanlık yönü bulunuyor

AB tipi kana sahip olanların akılcılık ve uyum sağlama yeteneklerinin yanı sıra kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık gibi zayıf yönlerinin bulunduğu belirtiliyor. Nadir görülen bu kan grubuna sahip insanların Japonya'da büyük takdir gördüğü belirtildi. AB grubundaki kişiler kalp hastalığı ve preeklampsi riski artıyor.

Sivrisinekleri daha çok üzerlerine çekiyor

0 tipi insanların güven, dayanıklılık ve sezgi gibi olumlu özelliklerle tanımlandığı ancak aynı zamanda bencil ve dengesiz oldukları varsayıldığı belirtiliyor. Özellikle A grubu kana sahip bireylere bencil göründükleri aktarılıyor. Ülser geliştirme, sivrisinekleri çekme riski yüksektir.