İYİ Parti'de tepki istifaları yolda

İYİ Parti'nin Kayseri Milletvekili aday listesi partililerin beklediği gibi olmadı. Yıllardır partide hizmet eden Kazım Yücel, il başkanlığı yapan Sebati Ataman ve iş insanı Sedat Kılınç'ın son sıralara atılması hayal kırıklığına neden oldu. Bu 3 ismin her an istifa edebileceği belirtiliyor.

İYİ Parti'de tepki istifaları yolda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti’nin Kayseri listesi belli oldu. Dursun Ataş listesin ilk sırasında yer alırken, İbrahim Sungur’un oğlu İlker Sungur ikinci sırada yer aldı.

Partiye büyük emekleri olan il ve ilçe teşkilatları liste dışı kaldı.

Partinin ilk dönemlerinden itibaren emek veren ve belediye meclis üyeliği yapan Kazım Yücel de listenin arka sıralarında yer aldı. İl Başkanlığı yapan Sebati Ataman ile İş insanı Sedat Kılınç, son sıralara atıldı.

İşte İYİ Partinin adayları:

1-Dursun Ataş

2-Abdullah İlker Sungur

3- Hüseyin Cengiz Gürbüz

4-Betül Tosun

5- Kazım Yücel

6-Serap Durmuş

7-Süleyman Bozkurt

8-Mehmet Sebati Ataman

9-Sedat Kılınç

10-Belgüzar Kılıç

Listenin açıklanması hem bu isimler hem de partililer arasında büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Hiç kimsenin beklemediği isimlerden biri olan Abdullah İlker Sungur’un listenin ikinci sırasına konmasına anlam veremeyen partililer, genel merkeze tepki gösterdi.

Özellikle Kazım Yücel, Sebati Ataman ve Sedat Kılınç’ın bu durumu hazmedemediği ve istifa etme kararı aldığı ifade ediliyor.

Milletvekili Dursun Ataş ve genel merkezden bazı isimlerin, tepki istifalarının önüne geçmek için çaba sarfettiği ifade ediliyor.


HABER MERKEZİ