İstikbal Mobilya'yı, Elitaş Ailesi mi satın aldı?

Kayseri kamuoyunda satışa çıkarılan Erciyes Anadolu Holding'e ait İstikbal Mobilya'nın Elitaş ailesi tarafından satın alındığına dair söylentiler artmaya başladı. Peki, bu söylentiler gerçeği yansıtıyor mu, yoksa olayın aslı başka mı? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

İstikbal Mobilya'yı, Elitaş Ailesi mi satın aldı?

Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci ile ilgili Kayseri’de her gün yeni bir konu konuşulmaya başlandı. Holding’in tek parçada mı satılacağı yoksa toplu olarak mı satılacağı merak edilirken, firmaya ait bazı şirketler geçtiğimiz ay ihaleye çıktı ancak ihaleye katılımcı olmadı.

Bu durum, Holdinge bağlı şirketlerin parçalar halinde satılabileceğini gösterdi. Bazı yatırımcıların, kendi alanıyla ilgili şirketlere ilgi gösterdiği ancak bu konuda henüz bir ilerleme kaydedilmediği öğrenildi.

İstikbal Mobilya'yı, Elitaş Ailesi mi satın aldı?

Holdingin satış süreci beraberinde çeşitli dedikoduları da ortaya çıkardı. Kayseri’deki bazı işadamlarının bir araya gelerek bazı firmalara talip olmayı görüştüğü iddia edilirken, Kayseri kamuoyunda son dönemlerde bazı söylentiler de kulaktan kulağa yayılmaya başladı.

Erciyes Anadolu Holding’in en önemli markalarından biri olan İstikbal Mobilya’nın, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın ailesi tarafından satın alındığına yönelik söylentiler, son dönemlerde artmaya başladı.

Peki, halk arasında yayılan bu söylentiler gerçeği yansıtıyor mu? Elitaş ailesi ile İstikbal Mobilya’nın bir bağı bulunuyor mu? Bu söylentiler kim tarafından ve nasıl çıkarıldı?

İstikbal Mobilya’nın herhangi bir kişi veya gruba satılması, şuan için söz konusu değil. Elitaş ailesinin de böyle bir işle ilgisi bulunmuyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın ailesinin İstikbal Mobilya’dan bayilik aldığı ve bir süredir mobilya mağazası işlettiği belirtiliyor. Ailenin aldığı bayilik, halk arasında yanlış yorumlanarak, “tüm şirketi satın aldı” şeklinde dedikodulara neden olmuş. Olayın aslının bu şekilde olduğu öğrenildi.