Bakan Koca'dan Müjde - Yakında Ücretsiz Oluyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, diyabet hastalarının her fırsatta ücretsiz olmasını talep ettikleri ölçüm sensörleri ile ilgili sevindirici bir açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Bakan Koca'dan Müjde - Yakında Ücretsiz Oluyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, diyabet hastalarının her fırsatta ücretsiz olmasını talep ettikleri sensörlerle ilgili sevindirici bir açıklama yaptı. 

Fahrettin Koca, diyabetik hastalar için önem taşıyan, şeker ölçümü yapan, sensörün yakında yerli olacağının ve ücretsiz kullanıma sunulacağının müjdesini verdi. 

Yerli üretimde sona doğru yaklaşıldığını belirten Koca,  özellikle insülin kullanan tip 1 diyabetlilerin hepsine yerli üründen verileceğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, ' Sensörler ithal ve maliyeti de oldukça yüksek. Tip-1 diyabetli bütün vatandaşlarımıza sensörü ücretsiz vermek istiyoruz. Takipte kullanım kolaylığı var ve güvenilir veri toplanıyor olması açısından özellikle çocuk yaş grubunda çok avantajlı. Sensörü yerlileştirmeye başladık ve laboratuvar ortamında üretimi gerçekleştirildi. Seri üretim hazırlığı yapılıyor. Pilot üretimle beraber gerekli deneyler ve klinik kullanıma girecek. Yasal izin ve belgelerini de aldıktan sonra, önümüzdeki 6-7 hafta içerisinde klinikte kullanımına başlamak istiyoruz. Bütün tip-1 diyabetlere, başta çocuklar olmak üzere ulaştırmak istiyoruz. Geliştirdiğimiz sensör, değer bazında yüzde 90 yerli olacak’ dedi.