İşten çıkarmalar hızlanacak çünkü 'Para yok!'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' Türkiye ekonomi politikasını uygulamaktan vazgeçmişti. Geçtiğimiz günlerde Bakan Şimşek'in oda ve borsa başkanlarına çarpıcı sözler söylediği ortaya çıktı. Kayserili vatandaşlar araştırmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

İşten çıkarmalar hızlanacak çünkü 'Para yok!'

Enflasyonun ve hayat pahalılığının artmasıyla beraber iktidarın açıklamalarında sıkça yer verdiği ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ söylemleri ekonomide büyük yankı uyandırmıştı. Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olması ile beraber yeni ekonomi politikasına geçiş yaptı. Geçtiğimiz günlerde Bakan Şimşek’in oda ve borsa başkanlarına çarpıcı sözler söylediği ortaya çıktı. Kayserililer vatandaşlar araştırmaya başladı. İşte detaylar…

Haber yazarı Erdal Sağlam’ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplam 365 oda ve borsa başkanına ‘2024 yılında kimse bana bir şey istemek için gelmesin, para yok’ dediğini söyledi.

Erdal Sağlam devamında ise Bakan Şimşek’in ‘Otoyoldu, havaalanıydı böyle yatırımları yeterince yaptık, bir süre yeni yatırım olmayacak. Sadece altyapı yatırımı olarak organize sanayi bölgelerini limanlara bağlamak için planlanan demiryolu hatlarını yapacağız’ dediğini aktardı.

‘Seçim nedeniyle herkesin bir şeyler istediğini’ söyleyen Bakan Şimşek, seçimden sonra kimsenin ‘kendisine kredi, finansal kolaylık yani para istemek için gelmesini istemediğini’ belirtmiş; ‘Zorlanacaksınız, zaten bunu size açıkça söylüyorum ama benden bir şey istemeyin’ söylemlerinde bulunduğunu söyledi.

İşten çıkarmalar hızlanacak çünkü 'Para yok!'

‘İşten çıkarmalar hızlanacak’

Türkiye’nin ekonomisini değerlendiren haber yazarı İbrahim Kahveci, Bakan Şimşek’in söylemleri üzerine şu ifadeleri kullandı; ‘Çok yakında işten çıkarmalar daha da hızlanacak ve piyasa yaprak kımıldamayacak noktaya gelecek. Çünkü buna mecburuz’

Ekonomik aktiviteyi yansıtan altın ve enerji hariç dış açığın yıllık 30 milyar doların üzerinde olduğunu belirten Kahveci, şunları söyledi; ‘Hatta Mayıs 2023’ün bile çok üzerindeyiz. İşte bu veriyi tamamlayan ikinci veri; Tüketim malı ithalatında da hala zirvedeyiz. Orada da düşüş yaşanmıyor.

Lakin bunların yanında işsizlik verileri çoktan bozulmaya başladı. Geniş tanımlı işsizlik yüzde 22’lerden yüzde 27’lere çıktı bile. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Çünkü ilaç ile tedavide sonuç henüz alamadık ama ilacın yan etkisi tüm gücünü gösteriyor.

Nedenini söyleyeyim; İlacı yeterli dozda alamıyoruz. İşte onu 31 Mart seçimlerinin ardından alacağız. Asıl fatura o zaman çıkmaya başlayacak.

Hatta Merkez Bankası bunu görmüş olacak ki, ek önlemleri seçimleri beklemeden almaya başladı bile. Çok yakında işten çıkarmalar daha da hızlanacak ve piyasa yaprak kımıldamayacak noktaya gelecek. Çünkü buna mecburuz.’