İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

Asgari ücrete gelen zammın ardından işsizlik maaşlarının ne kadar olacağı çok araştırılıyor. Peki ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

Asgari ücrete gelen zammın ardından işsizlik maaşlarının ne kadar olacağı çok araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin yeni yılda 17 bin 2 TL olacağını açıklamıştı. Asgari ücrete gelen bu zamla birlikte birçok ücrette değişiklik yapıldı. Asgari ücretlinin işsiz kalması durumunda alacağı ödenek ile işsizlik ödeneğinin tavan tutarı da yükseldi.

İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

İşsizlik maaşı kimlere veriliyor?

Son 3 yılda en az 600 gün primleri olan ve son 120 günde iş akdi devam ederken işten çıkartılanlara işsizlik maaşı ödeniyor. Çalışma süresine göre 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı veriliyor.

İşsizlik maaşı son 4 aylık ücretin yüzde 40’ı oranında oluyor. Damga vergisi kesilmiş olarak bir işsizin eline en az 7 bin 940, en çok 15 bin 880 TL geçecek. Ancak işsizlik maaşı son 4 aylık maaş ortalamasına göre hesaplandığı için yeni asgari ücret en düşük tutara kademeli yansıyacak.

İşsizlik ödemelerimde 10 bin 650 TL’den 15 bin 880 TL’ye çıkan tavan tutar bu aydan itibaren uygulanacak.

İşsizlik maaşı nasıl alınır?

Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülüyor.