İŞKUR'dan şirketlere 'Yabancı uyruklu çalışan baskısı' iddiası!

Fatih Altaylı'nın iddiası ortalığı karıştırdı. Altaylı'nın iddiasına göre İŞKUR şirketlere yabancı uyruklu personel almaları için baskı yapıyor. İddialarla ilgili yanıt İletişim Başkanlığı'ndan geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

İŞKUR'dan şirketlere 'Yabancı uyruklu çalışan baskısı' iddiası!

Fatih Altaylı’nın iddiası ortalığı karıştırdı. Altaylı’nın iddiasına göre İŞKUR şirketlere yabancı uyruklu personel almaları için baskı yapıyor. İddialarla ilgili yanıt İletişim Başkanlığı’ndan geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ‘İŞKUR, Suriyelileri işe almaları için şirketlere baskı yapıyor’ iddiası doğru değildir’ ifadelerine yer verildi.

Fatih Altaylı geçtiğimiz günlerde İŞKUR’la ilgili bir iddia ortaya atarak, ‘Eleman arayan arkadaşlarımın şirketlerine İŞKUR tarafından işe Suriyelileri alması için baskı yapıldığını biliyorum. Ortada bir rezillik var ve İŞKUR da bunun bir parçası’ demişti.

Altaylı açıklamasında, ‘Pek çok eleman arayan arkadaşımın şirketine, İŞKUR’dan Suriyelileri işe alması konusunda baskı geliyor. Sürekli Suriyeli yolluyorlar. Büyük ihtimalle kendi belediyelerine de onları alıyorlardır diye düşünüyorum. Orada bunların bir tezgâhı var ama henüz çözemedim. Çünkü bu çok masum bir şey gibi durmuyor’ ifadelerine yer vermişti.

Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ‘Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) ön önemli hizmetleri arasında işe yerleştirmeye aracılık hizmetleri yer almakta olup, bu kapsamda 2022 yılında 1.4 milyon vatandaşımız İŞKUR vasıtasıyla işe yerleşmiştir. İŞKUR tarafından herhangi bir işverene ya da iş yerine belli bir topluluk temelli yönlendirme veya baskı yapılması söz konusu değildir’ ifadelerine yer verildi.