'İş insanlarının yanında durmak poz vermek midir?'

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Mustafa Palancıoğlu'na sordu: 'İş insanlarımızın yanında duracağız derken kastettiğiniz şey paylaştığınız fotoğraftaki gibi iş insanlarımızın yanında durarak poz vermek midir acaba?'

'İş insanlarının yanında durmak poz vermek midir?'

Aktaş, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, aynı zamanda Kayseri Serbest Bölge'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Palancıoğlu'nun, Belediye Başkanı olduktan sonra işsizlikle alakalı olarak, belediyelerin iş bulma görevleri olmadığına dair yanıt verdiğini iddia etti. Palancıoğlu'nun Serbest Bölge'ye yaptığı ziyaretlerin istihdama dönük olmasını umduklarını kaydeden Aktaş, Serbest Bölge'nin daha cazip hale getirilmesini beklediklerini ifade etti.

Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki fabrikalarımızın yurtdışı fuarlarına katılımlarının sağlanması, yeni pazarların bulunması, bir çok ülkeye iş adamlarımızla beraber seyahatler gerçekleştirerek diplomatik temaslarda bulunulması, daha çok nasıl satarız bunun yollarının aranması ve görüşmeler yapılması şarttır.

Ali Ekspress ve Ali Baba gibi global e-ticaret modelleri örnek alınarak sadece serbest bölgemizdeki üreticilerimiz değil, Osb lerimizdeki üreticilerimizide dahil ederek ürettiklerimizi tüm dünyaya satmanın modelleri geliştirilmeli ve girişimlerde bulunulmalı farklı fikir ve projeler üretilmelidir.

Serbest bölgede kullanılan doğalgaz ve elektriği nasıl daha ucuza sunabilirizin yolları aranmalı. Kayser Aş nin aldığı koordinasyon bedeli yüzde10 lardan yüzde5 lere hatta yüzde3 lere çekilmeli ve tüm üreticilerimize eşit olarak uygulanmalıdır.

Ticaret bakanlığı nezdinde görüşmeler yapılarak yüzde 85 ihracaat ve yüzde15 iç pazar olan satış zorunluluğu yüzde 50  yüzde 50 olarak ruhsatlandırılması temin edilerek serbest bölgenin diğer üreticilerimiz içinde cazip hale getirilmesi sağlanmalı. Hacmi daha da genişletilmelidir. Sayın Palancıoğlu’nun iş insanlarımızla yaptığı görüşmelerden bu yönde girişimlerin çıkmasını ve hayata geçirilmesini bekliyor ve umuyoruz."

Kurumsal Haber